Πέθανε ο μαέστρος Νίκος Δανίκας

Υπήρξε μία από τις πιο γνωστές φυσιογνωμίες της τηλεόρασης τη δεκαετία του ’90
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
13/04/2021

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Μακρής
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός μαέστρος Νίκος Δανίκας, ο οποίος είχε συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του πενταγράμμου και είχε στο ενεργητικό του πολλές επιτυχίες. Ήταν πατέρας του γνωστού ηθοποιού Κωνσταντίνου Δανίκα ο οποίος συμμετέχει στις Άγριες Μέλισσες στον ρόλο του Φανούρη.

Ο Νίκος Δανίκας υπήρξε μία από τις πιο γνωστές φυσιογνωμίες της τηλεόρασης τη δεκαετία του ’90, έχοντας αναλάβει τη μουσική επένδυση κορυφαίων σόου όπως αυτό που παρουσίαζε ο Γιώργος Μαρίνος. Υπήρξε αντιστάρ διότι, παρά το γεγονός ότι ήταν κορυφαίος στο είδος του, απείχε από κοσμικότητες και δημοσιογραφικά μικρόφωνα.

Σπάνια μιλούσε για τον εαυτό του και την πορεία του ενώ σε μία από τις ελάχιστες συνεντεύξεις του είχε πει για τη ζωή του:

«Αυτή η μαγική ζωή ξεκίνησε σε ένα παλκοσένικο, όπου οι γονείς μου ήταν μπουλουξήδες, η μάνα μου με γέννησε επάνω στο παλκοσένικο μόλις έκλεισε η αυλαία και τελείωσε η παράσταση.

Από αυτούς πήρα το ταλέντο και την αγάπη για την μουσική, σαν παιδί άκουγα επειδή εκεί στα μπουλούκια έπαιζαν μουσική πριν αρχίσει η παράσταση, ο πατέρας μου έπαιζε κιθάρα και ένας άλλος ακορντεονίστας, εκεί ήτανε και τα πρώτα μου βήματα.

Όταν εγκαταστάθηκα πια στην Αθήνα, και πήγα στο Ωδείο, περπατούσα με τα πόδια να πάω στο Ωδείο που ήτανε 2-3 χιλιόμετρα και στην διαδρομή ενορχήστρωνα όλη την ορχήστρα μέσα στο μυαλό μου, δεν χρειαζόμουν ούτε χαρτιά, ούτε μολύβια ή μικρόφωνα που βγήκαν αργότερα. Ήμουνα μουσικός για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, από παιδί άρχισα να παίζω, στην αρχή ακορντεόν και μετά για να γλιτώσω από το βάρος του ακορντεόν πήρα το πρώτο μου keyboard».

Η Πωλίνα έγραψε σε ανάρτησή της: «Ο Νίκος Δανίκας δεν μένει πια εδώ.. …καλό ταξίδι αγαπημένε μου τα χρόνια που ζήσαμε στο μαγικό υπόγειο της Μέδουσας θα ναι πάντα στην καρδιά μου».

Ενώ ο Κώστας Μακεδόνας έγραψε: «Μας έφυγε ο Ντάνυ μας, ο σπουδαίος Μαέστρος Νίκος Δανίκας. Μέγιστος μουσικός και δάσκαλος, εξαιρετικός συνεργάτης, μοναδικός φίλος. Όλα αυτά που έμαθα δίπλα του, οι «ουσίες κι οινοπνεύματα» που μου εμπιστεύτηκε, οι μεγάλες επιτυχίες που ζήσαμε μαζί επί σκηνής και τα απίστευτα γέλια που κάναμε παρέα, θα τον κρατάνε πάντα ζωντανό στη μνήμη μου και στην καρδιά μου. Καλό ταξίδι Νίκο μου».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!