Πέθανε ο Λευτέρης Μυτιληναίος

Ο βετεράνος ερμηνευτής νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Κορίνθου χτυπημένος από τον κορονοϊό.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Λευτέρης Μυτιληναίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 75 ετών.

Τον τελευταίο καιρό διαβιούσε σε μονάδα φροντίδας στο Λουτράκι από όπου μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.

Όπως είχε δηλώσει κι ο ίδιος ξεκίνησε την καριέρα του από τα «ταλέντα» του Γιώργου Οικονομίδη, όπου πήρε το πρώτο βραβείο που συνοδευόταν από ένα κουστούμι και μια σόμπα από το Ράδιο Αθήναι, ως έπαθλο.

Ξεχώρισε το 1968 με τις «Αμφιβολίες» σε μουσική και στίχους του Γρηγόρη Μπιθικώτση.

Στη δεκαετία του ’70 και του ’80 αλλά και στη συνέχεια είχε ξεχωριστή παρουσία στη δισκογραφία και τη διασκέδαση συνεργαζόμενος με ξεχωριστούς καλλιτέχνες.

Τραγούδησε ακόμη Άκη Πάνου, Δήμο Μούτση, Νίκο Γκάτσο, Αντώνη Ρεπάνη, Γιώργο Κατσαρό, Πυθαγόρα, Μίμη Χριστόπουλο, Σάκη Καπίρη, Αντώνη Κατινάρη, Τάκη Σούκα, Σπύρο Παπαβασιλείου, Κώστα Ρουβέλα, Γιάννη Σταματίου, Ηρακλή Παπασιδέρη, Ηλία Φιλίππου, Πάνο Ρουμελιώτη και όχι μόνο. 

Επιτυχίες του: Ποια είσαι εσύ που την καρδιά μου δε ρωτάς, Λείπειες εσύ λείπει η ζωή, Κομπάρσος της καρδιάς σου δεν θα γίνω, Γιατί μου τη θυμίσατε, Είναι μικρός ο κόσμος Μάρω, Δεν είναι ίδιες οι καρδιές, Μακάρι να πίστευε.. φτάνονας μέχρι το Ένα σπίτι με είδωλα. 

Γλυκός άνθρωπος και ερμηνευτής με... δική του χαρακτηριστική, συναισθηματική ερμηνεία. 

Την είδηση του θανάτου έκανε γνωστή μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook, o φίλος και συνεργάτης του Γιάννης Μπουρνέλης, ιδιοκτήτης του αναψυκτηρίου Άκρον, όπου ο Μυτιληναίος εμφανίστηκε αρκετές φορές. 

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!