Αμφιβολίες για ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ και Αγιά Σοφιά

(ΑΚΟΥΣΤΕ) Ένα τραγούδι που ταιριάζει «γάντι» στις αμφιβολίες των μεγάλων.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το 1968 ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, λόγω και της αναγκαστικής απουσίας του Μίκη Θεοδωράκη από τη δισκογραφία, ανασκουμπώνεται και θυμάται την παλιά του τέχνη, αυτή του δημιουργού τραγουδιών. Δικές του πλέον είναι οι συνθέσεις που ο ίδιος ερμηνεύει βασιζόμενες οι περισσότερες στο λόγο του Κώστα Βίρβου. Παράλληλα ο σερ Μπιθί γράφει τραγούδια και για άλλους καλλιτέχνες. Ο μύθος θέλει τους στίχους του κομματιού που κέντησε για έναν ένα νέο, τότε, τραγουδιστή να τους χάραξε σε ένα κουτί από τσιγάρα… Αμέσως κάρφωσε και τη μουσική! Κάπως έτσι ο Λευτέρης Μυτιληναίος με το πρώτο του μόλις δισκάκι στην Columbia κατάφερε να γνωρίσει πλατιά επιτυχία:

Αμφιβολίες
το μυαλό μου βασανίζουνε πολλές…

Αμφιβολίες δεν δείχνει να έχει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος λίγο πριν την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπασκόνια στο… μεγάλο λιμάνι της Κρήτης. Στις δηλώσεις του ο Έλληνας τεχνικός φάνηκε σίγουρος για τις δυνατότητες των αθλητών του και την πεποίθησή του πως μετά το κάζο στο ΣΕΦ από τον Παναθηναϊκό, και παρά τις απουσίες των Σπανούλη και Ρόμπερτς, η ομάδα θα ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις της. Κι έχει δίκιο να παρουσιάζεται ήρεμος ο κόουτς του Θρύλου γιατί έχει δουλέψει κι έχει χτίσει, μια στέρεα, αν μη τι άλλο, ομάδα.
Αμφιβολίες όμως πολλές για τον Λεμονή και τον άλλο Ολυμπιακό, που έχουν μπροστά τους έναν Οκτώβριο φωτιά. Μέσα στις φλόγες της ή θα λυτρωθούν ή θα καούν. Υπάρχει και το ενδιάμεσο ζεμάτισμα, αλλά στον ποδοσφαιρικό Πειραιά, συνήθως οι καταστάσεις είναι των άκρων, είτε απ’ τη μια είτε απ’ την άλλη μπάντα.

Αμφιβολίες και για την ικανότητα της Εθνικής να ανταποκριθεί στα μπαράζ απέναντι σε θεωρητικά πιο ισχυρούς και περισσότερο ταλαντούχους αντιπάλους. Καμιά αμφιβολία όμως για την καρδιά των Ελλήνων ποδοσφαιριστών και το σύστημα «ταμπούρι» που θα ακολουθήσουν, που όμως συχνά με το μέταλλό τους στα ζόρικα, κατάφερε να δώσει θαυμαστά αποτελέσματα.

Αμφιβολίες πολλές για την έκβαση της Αγιάς Σοφιάς στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά τα νέα μαντάτα που βγαίνουν στο προσκήνιο. Έχω ξαναγράψει πως η ΑΕΚ έχει δικαίωμα στο δικό της γήπεδο, αλλά πλέον ο συγκεκριμένος ιστορικός χώρος, δεν προσφέρεται, κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον, για σύγχρονες παραστάσεις. Όποιος έχει στοιχειωδώς γνωρίσει παλαιότερα το γήπεδο και περπατήσει σήμερα στην περιοχή, θα διαπιστώσει τα άπειρα προβλήματα που θα προκαλέσει η λειτουργία του στην καθημερινότητα, όχι μόνο των κατοίκων της, αλλά και όσων αναγκαστικά κινούνται πέριξ αυτής. Η Φιλαδέλφεια είναι κόμβος. Άλλωστε και χωρίς το γήπεδο, η ταλαιπωρία του να περάσεις, απ’ τους βασικούς δρόμους της, που είναι ίδιοι και πολύ πιο φορτωμένοι απ’ ότι στο παρελθόν, είναι από τα άγραφα μαρτύρια.

Η Αμφιβολία παραμένει στον ΠΑΟΚ παρά τις φιλόδοξες δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη και τα αποδεδειγμένα στηρίγματα που παρέχει στην ομάδα. Από μόνα τους όμως δεν αρκούν. Τα καλά υλικά για να φανούν και να συνθέσουν ένα αρμονικό πιάτο, χρειάζονται την κατάλληλη επιλογή, συντήρηση, δοσολογία και φυσικά την ικανότητα του μάγειρα και των συνεργατών του. Πρέπει επίσης και τεχνολογικά η «κουζίνα» να δουλεύει άψογα, και οι σερβιτόροι, και το μαγαζί να ‘ναι γωνία, και το σημαντικότερο να μην σκάβει ο ένας το λάκκο του άλλου.
Τέλος, στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, έχουν κάνει το κομμάτι του Μπιθικώτση, εθνικό ύμνο, όσον αφορά, όχι το μέλλον, αλλά την επιβίωση της ομάδας. Εκεί να δεις…

Αμφιβολίες τρελές!

*Το κείμενο προέρχεται από το σημερινό οπισθόφυλλο της Sportday (12-10-17) και είναι μια χορηγία της πίπας Herb.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!