Eurocontrol: Προσοχή στις πτήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο τις επόμενες 72 ώρες

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα έναρξης αεροπορικών επιχειρήσεων εναντίον της Συρίας.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol) εξέδωσε την Τρίτη προειδοποίηση προς τις εταιρείες αεροπορικών μεταφορών να επιδείξουν μεγάλη προσοχή στον εναέριο χώρο της ανατολικής Μεσογείου τις επόμενες 72 ώρες, λόγω της πιθανής έναρξης αεροπορικών επιχειρήσεων εναντίον της Συρίας. 

Σύμφωνα με πηγές του οργανισμού,είναι πιθανό στη χρονική αυτή περίοδο να εκτοξευτούν πύραυλοι αέρος-εδάφους και πύραυλοι Κρουζ και υπάρχει περίπτωση διακοπής των ραδιοεπικοινωνιών και των συστημάτων υποβοήθησης της πλοήγησης.

Το Eurocontrol επικαλούμενο οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Χρειάζεται προσοχή στον σχεδιασμό πτήσεων στην ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή πληροφοριών πτήσης (FIR) της Λευκωσίας».

Η ανακοίνωση ακολούθησε την έντονη διαφωνία μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της έκτακτης σύγκλισης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ όσον αφορά τη φερόμενη χρήση χημικών όπλων στη Συρία από τις δυνάμεις του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Είναι διάχυτη η αίσθηση ότι τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα ακολουθήσουν αεροπορικά πλήγματα εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Για μια ακόμα φορά ηχούν τα τύμπανα του πολέμου στην ταλαίπωρη Μέση Ανατολή.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!