Κώστας Μακεδόνας & Ζωή Παπαδοπούλου στο Ρυθμό

(VIDEO & PHOTOS) Βράδυ Σαββάτου στο Ρυθμό. Κώστας Μακεδόνας & Ζωή Παπαδοπούλου σε μια σειρά παραστάσεων, από τις λίγες που πραγματοποιεί ο ερμηνευτής τα τελευταία χρόνια, με πλήρη εξαμελή ορχήστρα.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το πρόγραμμα γεμάτο στιγμές από την πολύ πλούσια δισκογραφία του Κώστα Μακεδόνα, όπως τα «Μη μου λες αντίο», «Κόκκινα γυαλιά», «Λίζα», «Ποδήλατο», «Κάτσε καλά», «Έκανες το λάθος», «Μαργαριτάρια», «Μόνο μια φορά» κ.α., ανάκατα με διαχρονικά τραγούδια του έντεχνου & λαϊκού ρεπερτορίου, όπως «Μέλισσες», «Σμυρνέικα τραγούδια», «Μάνα μου Ελλάς», μοιρασμένα ισότιμα με τη Ζωή Παπαδοπούλου, από την οποία, ενδεικτικά, ακούσαμε το «Η επιμονή σου» του Κώστα Λειβαδά και άλλα σε λαϊκότερους δρόμους, όπως τα «Χρόνια χελιδόνια», «Ζήλεια μου», «Τέλι τέλι τέλι», «Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια», «Εσύ είσαι η αιτία που υποφέρω». Οι δυο τους συνευρέθηκαν επί σκηνής σε πολλά τραγούδια, με τη Ζωή Παπαδοπούλου να εντυπωσιάζει με τα φωνητικά της.

Από τις ιδιαίτερες στιγμές του προγράμματος, η απόδοση του «Μαζί» (μουσική & στίχοι Σταμάτη Χατζηευσταθίου), ενός από τα αγαπημένα «αδικημένα» της δισκογραφικής δουλειάς «Από κουρέλια νυφικό» του Κώστα Μακεδόνα που κυκλοφόρησε το 2007, η προσωπική επιτυχία της Ζωής Παπαδοπούλου «Αχ και να σ’ είχα εδώ» που στο δίσκο της «Κρύσταλλα κόκκινα φιλιά» (2005) είχε ερμηνεύσει μαζί με τη Χαρούλα Αλεξίου, αλλά και το επί σκηνής ντουέτο του Μακεδόνα με τη Ζωή «Αντικριστά» που σε πρώτη εκτέλεση ο Κώστας Μακεδόνας ερμήνευσε με τη Γλυκερία.

Τα τραγούδια έπαιξαν εξαιρετικά οι Γιάννης Σαρίκος (τύμπανα), Παναγιώτης Γεωργοτάς (μπάσο), Παναγιώτης Σαμαράς (κιθάρα), Αντώνης Λογοθέτης (πιάνο & keybords), Δήμος Πολυμέρης (ακορντεόν) και ο Κωνσταντίνος Βελλιάδης (μπουζούκι). Να προσθέσω πως ακούστηκε και το τραγούδι «Ώρα σου καλή» που ο Κώστας Μακεδόνας ερμηνεύει, μεταξύ άλλων, στο δίσκο «Πήρε φόρα όλη η χώρα» του Κωνσταντίνου Βελλιάδη σε στίχους Τέρπανδρου.

Για τον Κώστα Μακεδόνα δε χρειάζονται ιδιαίτεροι σχολιασμοί, η συνέπεια του όλα αυτά τα χρόνια στο χώρο τον έχει καταξιώσει στις συνειδήσεις του κόσμου, ως έναν καθαρό, αξιόλογο, λαϊκό ερμηνευτή, ενώ είναι ένας από τους ελάχιστους εναπομείναντες που το προσωπικό τους ρεπερτόριο - και εννοώ το πολύ γνωστό - μπορεί να γεμίσει άνετα ένα πρόγραμμα, που τα έχει όλα. «Ο ικανός πιλότος, ξέρει πώς να σε απογειώσει και χωρίς αεροπλάνο», όπως χαρακτηριστικά έγραψε φίλος, συνονόματος του Κώστα Μακεδόνα.

Για τη Ζωή Παπαδοπούλου, δηλώνω ξεκάθαρα εντυπωσιασμένη από τη λαϊκή της πλευρά. Το λαϊκό τραγούδι της πηγαίνει, την αναδεικνύει και το αναδεικνύει με την έκταση & χροιά της φωνής της σε συνδυασμό με τη σκηνική της παρουσία, ακόμα κι όταν κάνει δεύτερες - χαρακτηριστικό μεγάλων φωνών που ανέδειξε η ελληνική μουσική.

Όσοι θα ήθελαν να ακούσουν το πρόγραμμα, έχουν μία ακόμα ευκαιρία, το Σάββατο 12 Απριλίου 2014 στο Ρυθμό, ενώ σύντομα αναμένονται ανακοινώσεις για το καλοκαιρινό πρόγραμμα των δύο ερμηνευτών (και μαζί και… χώρια).

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!