Πέθανε ο θρύλος της ρέγγε, Μπάνι Γουέιλερ

Mέλος της θρυλικής τριάδας με Μπομπ Μάρλεϊ και Πήτερ Τος στους Wailers
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η θρυλικός τραγουδιστής της reggae, Bunny Wailer, πέθανε στο νοσοκομείο Medical Associates στο Kingston χθες στις 8 το πρωί μετά από δεύτερο εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη (το πρώτο ήταν το Ιούλιο του 2020). Ήταν 73 ετών.

Το πραγματικό όνομα του Bunny Wailer ήταν Neville Livingston. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος των θρυλικών Wailers του Bob Marley, στους οποίους ήταν μέλος και ο Peter Tosh. Ο Marley πέθανε από καρκίνο στις 11 Μαΐου 1981, ενώ ο Tosh δολοφονήθηκε στο σπίτι του στο St Andrew στις 11 Σεπτεμβρίου 1987.

Bob Marley Peter Tosh and Bunny Wailer1

Ο Bunny Wailer γεννήθηκε στις 10 Απριλίου 1947 στη Τζαμάικα και μεγάλωσε στην ίδια γειτονιά με τον Bob Marley. Υπήρξε από τους πιο παραγωγικούς Τζαμαϊκανούς μουσικούς και είχε τη δική του δισκογραφική εταιρία, Solomonic καταγράφοντας κυρίως στο ύφος «roots» με πολιτικά και πνευματικά μηνύματα που αντικατοπτρίζουν τις πεποιθήσεις του στην πίστη του Ρασταφάρι.

Τα πετυχημένα άλμπουμ του Bunny Weller ήταν το Blackheart Man που κυκλοφόρησε το 1976, και το Rock 'n' Groove που κυκλοφόρησε πέντε χρόνια αργότερα. Τα πιο επιτυχημένα τραγούδια του ήταν μεταξύ άλλων τα Cool Runnings, Ballroom Floor, Crucial και Bald Head Jesus.

Έχει κερδίσει το βραβείο Grammy για το καλύτερο άλμπουμ Reggae στα έτη 1990, 1994 και 1996.

Το 2017, η κυβέρνηση της Τζαμάικας απένειμε στο Bunny Wailer το μετάλλιο Order of Merit, την τέταρτη υψηλότερη τιμή της χώρας. Η κυβέρνηση αναγνώρισε και πάλι τη συμβολή του στη μουσική της Τζαμάικας τον Φεβρουάριο του 2019 με το Reggae Gold Award.

Από το 2009 κατοικούσε σε ένα αγρόκτημα στο St. Thomas, στο Kingston, στη Τζαμάικα.

Bob Marley, Peter Tosh & Bunny Wailer (full set) Live in-studio 1973 as the legendary The Wailer

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!