Πέθανε ο Σόνι Μπάργκερ ο αρχηγός των Hells Angels

Ίδρυτικό μέλος της λέσχης μοτοσυκλετών στο Όκλαντ της Καλιφόρνια, το 1957
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Πέθανε ο Σόνι Μπάργκερ, η εμβληματική φυσιογνωμία με τα δερμάτινα της αντικουλτούρας της δεκαετίας του ‘60 και αρχηγός της ιστορικής λέσχης μοτοσυκλετών Hells Angels που ήταν στη διαβόητη συναυλία των Rolling Stones στο Altamont. Ήταν 83 ετών και απεβίωσε μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο.

Ο θάνατος του Μπάργκερ ανακοινώθηκε στη σελίδα του στο Facebook που διαχειρίζεται η σύζυγος του Μπάργκερ, Ζοράνα αργά την Τετάρτη :

«Αν διαβάζετε αυτό το μήνυμα, θα ξέρετε ότι έχω φύγει. Ζήτησα να αναρτηθεί αυτό το σημείωμα αμέσως μετά το θάνατό μου», ανέφερε σε ανάρτηση. «Έζησα μια μακρά και καλή ζωή γεμάτη περιπέτειες. Και είχα το προνόμιο να είμαι μέλος ενός καταπληκτικού συλλόγου».

Ο πρώην δικηγόρος του Barger, Fritz Clapp, είπε στο Associated Press ότι ο Μπάργκερ είχε καρκίνο στο ήπαρ και πέθανε την Τετάρτη το βράδυ ήσυχα στο σπίτι του στο Livermore της Καλιφόρνια.
Sonny Berger The book of Life
Ο Ralph "Sonny" Barger ήταν ιδρυτικό μέλος της λέσχης των Hells Angels στο Όκλαντ της Καλιφόρνια, το 1957 και ήταν παρών στην πιο διαβόητη στιγμή του - στη συναυλία των Rolling Stones το 1969 στο Altamont Speedway κατά την οποία μοτοσικλετιστές της λέσχης που προσλήφθηκαν ως προσωπικό ασφαλείας μαχαίρωσαν θανάσιμα έναν θεατή, ο οποίος τράβηξε ένα όπλο σε ένα από τα μέλη τους της ώρα που οι Stones ήταν στην σκηνή.

Οι Hells Angels συνήθως απεικονίζονταν από τα μέσα ενημέρωσης ως το σκοτεινό περιθώριο της αντικουλτούρας της δεκαετίας του ‘60, που αγκαλιάζει την ελευθερία, τα ναρκωτικά και τη ροκ μουσική, αλλά και το έγκλημα και τη βία.
Sonny with Hells Angels
Ο Μπάργκερ, ως ανεπίσημος εκπρόσωπος των Hells Angels, υποβάθμισε τη φήμη τους ως παράνομων.

«Λένε ότι είμαστε οργανωμένο έγκλημα, αλλά αν εξαφάνιζες τους Άγγελους της Κόλασης από πρόσωπου γης, δεν θα έπεφτε το ποσοστό εγκληματικότητας στον κόσμο ούτε κατά το ένα δέκατο του ενός τοις εκατό», είπε σε μια συνέντευξη του 2000 για το περιοδικό Heads. «Είμαστε μια μικρή σταγόνα στον κουβά. Υπάρχουν περισσότεροι αστυνομικοί που διαπράττουν εγκλήματα από τους Hells Angels».

Το αρχείο συλλήψεων του Μπάργκερ περιελάμβανε κατηγορίες που από οδήγηση υπό την επήρεια μέθης έως απόπειρα φόνου. Εξέτισε 13 χρόνια σε διάφορες φυλακές, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Ισχυρίστηκε ότι μια από τις πιο ικανοποιητικές εμπειρίες του ήταν η αθώωσή του το 1980 για την κατηγορία του εκβιασμού με την κατηγορία της συνωμοσίας για παραβίαση του νόμου περί εκβιασμού.
Αλλά το 1988, ένα δικαστήριο έκρινε τον Μπάργκερ ένοχο για συνωμοσία για παραβίαση της ομοσπονδιακής νομοθεσίας περί πυροβόλων όπλων και εκρηκτικών σε συνωμοσίες για τη δολοφονία μελών μιας αντίπαλης συμμορίας. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι ετών στο Ομοσπονδιακό Σωφρονιστικό Ίδρυμα του Φοίνιξ και αφέθηκε ελεύθερος το 1992.

Ο Μπάργκερ εκμεταλλεύτηκε τη φήμη του. Έγραψε τρία βιβλία για τη ζωή και τη φιλοσοφία του, συμπεριλαμβανομένης μιας αυτοβιογραφίας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, το «Hell’s Angel». Ένας τίτλος κεφαλαίου σε ένα από τα βιβλία του ήταν «Τίποτα δεν δηλώνει τη θέση σου πιο ξεκάθαρα από μια γροθιά στο πρόσωπο». Έγραψε επίσης δύο μυθιστορήματα.
Λειτουργούσε την ιστοσελίδα Sonny Barger Productions για πώληση ρούχων.
Sonny 3
Έχοντας εγκαταλείψει το γυμνάσιο στα 16, ο Μπάργκερ μεγάλωσε στο Όκλαντ και εντάχθηκε στον στρατό το 1955 με πλαστό πιστοποιητικό γέννησης. Διώχτηκε με τιμητική απαλλαγή μετά την αποκάλυψη της πλαστογραφίας.
Ξεκίνησε τους Hells Angels με φίλους και σύντομα έμαθε ότι υπήρχαν και άλλα κλαμπ Hells Angels στην Καλιφόρνια. Ο Barger βοήθησε στην ενοποίηση των συλλόγων.

Υπηρέτησε ως κεντρικός χαρακτήρας στην έκθεση του Hunter Thompson το 1966 "Hell's Angels: The Strange and Terrible Saga of the Outlaw Motorcycle Gangs".
«Είναι έξυπνος και πανούργος και έχει ένα είδος πονηρού άγριου ζώου. Ήταν ξεκάθαρα το πιο ικανό άτομο γύρω», έγραψε ο Thompson.

Σχετικά με τη δολοφονία στο Altamont, ο Μπάργκερ υποστήριξε ότι οι Hells Angels έδρασαν σε αυτοάμυνα. Το μέλος του κλαμπ που κατηγορήθηκε για το περιστατικό αθωώθηκε. Το μαχαίρι απαθανάτισε ένα συνεργείο κάμερας που κινηματογραφούσε το ντοκιμαντέρ «Gimme Shelter».

Ο Μπάργκερ υποβλήθηκε σε λαρυγγεκτομή στις αρχές της δεκαετίας του 1980 για καρκίνο του λαιμού, τον οποίο απέδωσε σε μια μακρά συνήθεια τσιγάρου, καθώς κάπνιζε τρία πακέτα την ημέρα. Sonny 4

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!