Πέθανε ο κιθαρίστας των Lynyrd Skynyrd, Γκάρι Ρόσινγκτον

Σε ηλικία 71 ετών
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
06/03/2023

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε ηλικία 71 ετών πέθανε την Κυριακή ο κιθαρίστας των Lynyrd Skynyrd Γκάρι Ρόσινγκτον, το τελευταίο από τα ιδρυτικά μέλη του αμερικανικού ροκ συγκροτήματος, που είχε συμμετάσχει μάλιστα σε όλα τα άλμπουμ της θρυλικής μπάντας. Είχε επιζήσει από αεροπορικό δυστύχημα το 1977, όταν πολλοί από τους συνεργάτες του είχαν χάσει τη ζωή τους.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία θανάτου του, αλλά ο κιθαρίστας στο παρελθόν είχε αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα υγείας. Το 2015 είχε υποστεί σοβαρό καρδιακό επεισόδιο και το 2021 είχε υποβληθεί σε επέμβαση καρδιάς, κατά τη διάρκεια περιοδείας

Την άσχημη είδηση γνωστοποίησε η μπάντα σε ανάρτηση της στον λογαριασμό των Lynyrd Skynyrd στο Facebook.

Σε περίπου τέσσερις μήνες το συγκρότημα ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει την επόμενη περιοδεία του. Το 2016, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Billboard ο Ρόσινγκτον είχε δηλώσει ότι θα συνεχίσει να παίζει, παρά τα προβλήματα υγείας του.

Γεννημένος στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα το 1951, ο Ρόσινγκτον ήταν ιδρυτικό μέλος στο συγκρότημα από το 1964, όταν ήταν ακόμη ένα τρίο με το όνομα «Me, You, and Him», με τον μπασίστα Λάρι Τζάνστρομ και τον ντράμερ Μπομπ Μπερνς. Ο Ρόσινγκτον ήθελε μικρός να γίνει παίκτης του μπέιζμπολ, αλλά αφού άκουσε τους Rolling Stones, στράφηκε στη μουσική.

Ωστόσο, το μπέιζμπολ οδήγησε στους Lynyrd Skynyrd: Ρόσινγκτον, Μπερνς και Τζάνστρομ συνάντησαν σε έναν αγώνα τον τραγουδιστή Ρόνι Βαν Ζαντ, ο οποίος έπαιζε σε μια αντίπαλη ομάδα μπέιζμπολ και μαζί του ξεκίνησαν τη μακρά πορεία του συγκροτήματος.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!