Πέθανε ο Jimmie Rodgers

Ήταν 87 ετών
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ένας από τους τελευταίους εναπομείναντες, άλλοτε διάσημους τραγουδιστές στη δεκαετία του 50, ο Jimmie Rodgers, πέθανε από άγνωστα αίτια, στις 18 Ιανουαρίου, σε ηλικία 87 ετών. Γνωστός από την Νο1 επιτυχία του "Honeycomb" το 1957 στην Roulette, αλλά και το “Kisses Sweeter Than Wine» (Νο7), από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια της ταινίας “Lemon Popsicle”, αλλά και μια σειρά άλλων επιτυχιών όπως το “Oh-Oh, I’m’Falling in Love Again” (No 22), έγραψαν την χρυσή ιστορία της καριέρας του που μπήκε σε δοκιμασία το 1967 ύστερα από ένα σοβαρό ατύχημα.
Jimmie Rodgers -Kisses Sweeter Than Wine

Τα νέα του θανάτου του ανακοινώθηκαν από την κόρη του, Michele Rodgers, η οποία έγραψε: «Ήταν η πρώτη μου μεγάλη αγάπη, ο καλύτερος φίλος μου και τώρα η μεγαλύτερη απώλεια μου». (Ο Rodgers δεν σχετίζεται με τον Jimmie C. Rodgers, ο οποίος συχνά αναφέρεται ως «πατέρας της μουσικής της χώρας». Ο τελευταίος πέθανε το 1933 σε ηλικία 35 ετών.)

Ο Jimmie Rodgers γεννήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 1933 στο Camas, στην Washington και ήταν γιος του τραγουδιστή της Country, Hank Snow. Από μικρός έμαθε να παίζει πιάνο και κιθάρα. Αφού ολοκλήρωσε το κολλέγιο, εντάχθηκε στην Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Η επίσημη βιογραφία του αναφέρει ότι το 1952, τοποθετήθηκε στην Κορέα υποστηρίζοντας τις πρώτες γραμμές κατά τη διάρκεια του πολέμου της Κορέας. Ενώ ήταν ακόμη στο στρατό, εντάχθηκε σε μια μπάντα που ονομάζεται Melodies.
Jimmie Rodgers 1968
Μόλις μεταφέρθηκε στη Βάση Πολεμικής Αεροπορίας Seward στη Σμύρνη του Τεννεσί, κέρδισε τα πρώτα του χρήματα τραγουδώντας σε τοπικά κλαμπ τη νύχτα. Τότε ήταν που τραγούδησε για πρώτη φορά το τραγούδι «Honeycomb», μια επιτυχία του 1954 που γράφτηκε από τον Bob Merrill.

Μετά τη στρατιωτική του καριέρα επέστρεψε στην πατρίδα του παντρεύτηκε τον παιδικό του έρωτα, την Colleen McClatchey, που ήταν ο πρώτος από τους τρεις συνολικά γάμους του, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, συμπεριλαμβανομένης της Michele.

Ο Ρότζερς έλαβε μέρος ως διαγωνιζόμενος στην εκπομπή ταλέντων του Arthur Godfrey και η εμφάνισή του έτυχε της προσοχής της Roulette Records, η οποία κυκλοφόρησε την ηχογράφηση του «Honeycomb» το 1957. Το single έφτασε στο Νο 1 της Αμερικής και ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία του.
Jimmie Rodgers – Honeycomb

Στις δύο επόμενες δεκαετίες, του 60 και 70, συνέχισε τις ηχογραφήσεις χωρίς όμως να γνωρίσει ιδιαίτερη επιτυχία, ενώ εμφανιζόταν τακτικά στις περισσότερες από τις δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές και τηλεοπτικές εκπομπές, συμπεριλαμβανομένων των The Andy Williams Show, The Mike Douglas Show και Hee Haw.

Ο Ρότζερς στην αυτοβιογραφία του, “Dancing on the Moon”, το οποίο περιέγραψε λεπτομερώς την αγριότητα της δισκογραφικής εταιρίας του Roulette Records που δεν του απέδωσε τα δικαιώματα που του όφειλε από τις πωλήσεις δίσκων του. Επίσης αναφέρθηκε στον βάναυσο ξυλοδαρμό του, το 1967, από ένα αστυνομικό έξω από το Λος Άντζελες, ο οποίος τελικά διευθετήθηκε εξωδικαστικά, όπως αναφέρει ο ίδιος.
Jimmie Rodgers
Στη δική του αυτοβιογραφία, “Me, the Mob and the Music”, ο συνάδελφος του στην Roulette Records, Tommy James, ισχυρίζεται ότι ο Rodgers ήταν θύμα μιας επίθεσης που πληρώθηκε από τον ιδιοκτήτη της ετικέτας, Morris Levy, ως απάντηση στις επανειλημμένες απαιτήσεις του Rodgers για τα δικαιώματα που είχε κερδίσει.
Ο Ρότζερς είχε δύο παιδιά με τη δεύτερη σύζυγό του, την Τρόντι και μία κόρη από τη τρίτη σύζυγό του, τη Μαρία.
Jimmie Rodgers-Child Of Clay (1967)

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!