Πέθανε ο ηθοποιός Ρόμπι Κόλτρεϊν, ο Χάγκριντ του «Χάρι Πότερ»

Ήταν 72 ετών
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο ηθοποιός Robbie Coltrane, γνωστός για τον ρόλο του Ρούμπεους Χάγκριντ στις ταινίες του "Χάρι Πότερ".

Σύμφωνα με τον ατζέντη του "Τον Robbie θα τον θυμόμαστε περισσότερο για τις επόμενες δεκαετίες ως Χάγκριντ... Είναι ένας ρόλος που έφερε χαρά σε παιδιά και ενήλικες. Του έστελναν δεκάδες επιστολές οι θαυμαστές του, κάθε εβδομάδα για περισσότερα από 20 χρόνια"

Το πραγματικό του όνομα ήταν Anthony Robert McMillan και γεννήθηκε στις 30 Μαρτίου του 1950 στη Σκωτία.

Ξεκίνησε την καριέρα του εμφανιζόμενος δίπλα στους Hugh Laurie, Stephen Fry και Emma Thompson στη σειρά σκετς Alfresco (1983–1984). Το 1987, πρωταγωνίστησε στη μίνι σειρά του BBC Tutti Frutti μαζί με τον Thompson, για την οποία έλαβε το πρώτο του βραβείο Βρετανικής Ακαδημίας Τηλεόρασης για την υποψηφιότητα καλύτερου ηθοποιού.

Στη συνέχεια, ο Coltrane κέρδισε την εθνική προβολή πρωταγωνιστώντας ως εγκληματικός ψυχολόγος Dr. Eddie "Fitz" Fitzgerald στην τηλεοπτική σειρά Cracker του ITV (1993–2006), ένας ρόλος που τον είδε να λαμβάνει το Βραβείο Τηλεόρασης της Βρετανικής Ακαδημίας Καλύτερου Ηθοποιού για τρία συνεχόμενα χρόνια (1994 έως 1996). ).

Το 2006, ο Coltrane ήρθε ενδέκατος στην ψηφοφορία του ITV για τα 50 Greatest Stars της TV, που ψηφίστηκε από το κοινό. Το 2016 πρωταγωνίστησε στη σειρά τεσσάρων μερών του Channel 4 National Treasure μαζί με την Julie Walters, ρόλος για τον οποίο έλαβε υποψηφιότητα για το βρετανικό τηλεοπτικό βραβείο της Ακαδημίας.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!