Πέθανε ο Ντον Ζίμερμαν, πρώην πρόεδρος της Capitol Emi

Ήταν 85 ετών
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Ντον Ζίμερμαν, πρώην πρόεδρος και COO της Capitol EMI Records, πέθανε στο Χάντινγκτον Μπιτς της Καλιφόρνιας, μετά από μάχη με αναπνευστική λοίμωξη, όπως ανακοίνωσε η σύζυγός του, Ρόζα. Ήταν 85 ετών.

Εργαζόταν στην δισκογραφική εταιρία Capitol / EMI από to 1965 έως το 1989 περνώντας από διάφορες βαθμίδες. Αρχικά ο Zimmermann και επί σειρά ετών ήταν υπάλληλος της, κατείχε πολλές θέσεις στις πωλήσεις και στο μάρκετινγκ ως πωλητής και διευθυντής πωλήσεων περιοχής στο Σαν Φρανσίσκο.

Ο Zimmermann αναβαθμίστηκε όταν έγινε εκτελεστικός αντιπρόσωπος και COO το 1976. Ορίστηκε πρόεδρος της Capitol το 1982, στη Βόρεια Αμερική, και στη συνέχεια έγινε πρόεδρος της Capitol / EMI το 1984.
hitsdd photo gal photo 1590084721
Ο Zimmermann ανακηρύχθηκε πρόεδρος του διεθνούς μάρκετινγκ EMI με έδρα το Λονδίνο το 1987, πριν εγκαταλείψει την εταιρεία δύο χρόνια αργότερα για να γίνει καλλιτεχνικός διευθυντής.

Οι καλλιτέχνες με τους οποίους δούλεψαν ήταν οι Glen Campbell, Natalie Cole, Duran Duran, Grand Funk Railroad, Sammy Hagar, Merle Haggard, George Harrison, Heart, Iron Maiden, John Lennon, Little River Band, Paul McCartney, Steve Miller, Anne Murray, Juice Newton, Pink Floyd, Helen Reddy, Linda Ronstadt, Bob Seger, Sweet, Ringo Starr και Tina Turner.

Don Zimmermann center with Bob Seger Ο Don Zimmerman στο μέσον με τον Bob Seger

"Χωρίς τον Don Zimmermann, δεν θα υπήρχε το" Live "Bullet", δήλωσε ο Bob Seger, για το άλμπουμ του 1976. "Ο Don και η ομάδα του άρπαξαν την ευκαιρία, παρόλο που ο Peter Frampton και οι Kiss κυκλοφόρησαν τεράστιους live δίσκους εκείνη την εποχή. Αυτή η πίστη που είχε σε εμάς έκανε όλη τη διαφορά στον κόσμο. Είτε ηχογραφήσουμε, είτε κάναμε συναυλίες , ήταν αξιοθαύμαστος ηγέτης και αληθινός φίλος. "

Εκτός από τη σύζυγό του, είχε τέσσερα παιδιά τους, Richard, Michele, Eva και Stephanie και επτά εγγόνια. Ένας εορτασμός της ζωής του προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί όταν το επιτρέπει το COVID-19.donzimmerman

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!