Πέθανε ο Άλαν Γουάιτ, ντράμερ των Yes από το 1972

Ήταν 72 ετών
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Άλαν Γουάιτ, ντράμερ περίπου μισό αιώνα του πρωτοποριακού progressive rock συγκροτήματος Yes, ο οποίος έπαιξε επίσης σε δισκογραφικές δουλειές των John Lennon και George Harrison, πέθανε σε ηλικία 72 ετών.

Ο θάνατος του White ανακοινώθηκε στη σελίδα του στο Facebook από την οικογένειά του. Η ανάρτηση ανέφερε ότι πέθανε στο σπίτι του στην περιοχή του Σιάτλ χθες Πέμπτη μετά από μια σύντομη ασθένεια.
Alan White 3
Λίγες μέρες νωρίτερα οι Yes είχαν ανακοινώσει ότι λόγω προβλημάτων υγείας ο White δεν θα συμμετείχε στην επερχόμενη περιοδεία του συγκροτήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον εορτασμό της 50ής επετείου του εμβληματικού άλμπουμ "Close to the Edge".

Ο White εντάχθηκε στους Yes το 1972, αντικαθιστώντας τον αρχικό ντράμερ Bill Bruford. Σε ένα συγκρότημα που φημιζόταν για συχνές αλλαγές σύνθεσης, ο White ήταν σταθερός και μπήκε στο Rock and Roll Hall of Fame ως μέλος των Yes το 2017.
Alan White of Yes 1977
Αν και δεν έπαιξε στο "Close to the Edge", έπαιξε σε κάθε επόμενο στούντιο άλμπουμ των Yes για σχεδόν πέντε δεκαετίες, συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας κυκλοφορίας του συγκροτήματος, "The Quest", που κυκλοφόρησε πέρυσι.
Yes Alan White in the middle
Ο White παρέμεινε στο συγκρότημα στις πολλές επανενώσεις του. Οι Yes κυριάρχησαν στην progressive rock σκηνή στην Αγγλία που έγινε δημοφιλής στις αρχές της δεκαετίας του ‘70 μαζί με συγκροτήματα όπως οι Genesis, Pink Floyd και Jethro Tull.

Οι Yes ήταν ιδιαίτερα γνωστοί για τις περίπλοκες διασκευές τους και τις μουσικές δεξιότητες όλων των μελών τους.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!