Πέθανε και το δεύτερο μέλος των Everly Borthers, ο Don

Ήταν 84 ετών
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
22/08/2021

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Αλεξίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Don Everly, το τελευταίο επιζών μέλος του rock 'n' roll ντουέτου The Everly Brothers, πέθανε σε ηλικία 84 ετών στο σπίτι του, στο Νάσβιλ.

Εκπρόσωπος της οικογένειας επιβεβαίωσε τον θάνατο του Έβερλι στους Los Angeles Times, αλλά δεν αποκάλυψε την αιτία.

Ο Don και ο αδελφός του, Phil, είχαν μεγάλες επιτυχίες παγκοσμίως στα τέλη της δεκαετίας του 1950 και στις αρχές της δεκαετίας του 1960, συμπεριλαμβανομένων των Bye Bye Love και All I Have To Do Is Dream.

Ήταν γνωστοί για τις απίθανες αρμονίες τους και επηρέασαν γκρουπ όπως οι Beatles και οι Simon και ο Garfunkel.
Phil and Don Everly
Το ντουέτο είχε ένα χωρισμό στη σκηνή το 1973 που οδήγησε σε μια δεκαετή αποξένωση, αλλά ο Φιλ αργότερα είπε στο περιοδικό Time ότι η σχέση των αδελφών είχε επιβιώσει.

"Ο Ντον έζησε με αυτό που ένιωθε στην καρδιά του. Είχε την ικανότητα να ζει τα όνειρά του ... με την αδελφή ψυχή και τη σύζυγό του, την Adela, και μοιράστηκε τη μουσική που τον έκανε Αιώνιο Αδελφό", ανέφερε εκπρόσωπος της οικογένειες

Τα αδέλφια Everly ήταν παιδιά τραγουδιστών country, οι γονείς τους ήταν hill billy τραγουδιστές και μεγάλωσαν παίζοντας στην δική τους οικογενειακή ραδιοφωνική εκπομπή.

Το 1957 αλλάζουν εταιρία και πάνε από την Columbia στην Cadence όπου γνωρίζουν τον συνθέτη Bouddeaux Bryant που γράφει πολλές από τις επιτυχίες τους. Το στυλ τους ήταν νεανικές μπαλάντες που ταίριαζαν απόλυτα στις γλυκιές, παραπονιάρικες αρμονίες τους αλλά και εμφαντικά rock’n’roll. Τα τραγούδια τους χαρακτηρίζοντας από τα δυνατά φωνητικά πάνω από εντυπωσιακές rock ενορχηστρώσεις.Στην ακμή τους, μεταξύ 1957 και 1962, είχαν 15 κορυφαίες 10 επιτυχίες στις ΗΠΑ. Αυτά περιλάμβαναν Bye Bye Love, Wake Up Little Susie, Bird Dog, When I will be loved, Claudette, Till I Kissed Yoy, Problems, Crying in the Rain και Cathy's Clown.

The Everly Brothers "Wake Up Little Susie" on The Ed Sullivan Show

Μετά την βρετανική εισβολή στα μέσα του ’60 οι σχέσεις των δύο αδερφών χειροτέρεψαν κι έγιναν δύο διαφορετικές προσωπικότητες : Ο Φιλ ξανθός και χαρούμενος, ο Ντον μελαχροινός και σκεπτικός.

Τους Everly Brothers εγκατέλειψε o Φιλ κατά τη διάρκεια μιας παράστασης στην Καλιφόρνια το 1973, στην οποία έσπασε την κιθάρα του και έφυγε από τη σκηνή.

Κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής αποξένωσής τους, και οι δύο ακολούθησαν σόλο καριέρα με περιορισμένη επιτυχία, με τον Φιλ πιο ενεργητικό.
Επανενώθηκαν μια δεκαετία αργότερα με μια συναυλία στο Λονδίνο, που ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε ως άλμπουμ reunion. Το 1972 ο Chet Atkins κυκλοφόρησε την τελευταία εγραφή τους, το “Pass the Chicken and Listen”.
The Everly Brothers
Σε μια συνέντευξη του 1986 στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, ο Don Everly είπε ότι και οι δύο ήταν επιτυχημένοι επειδή "δεν ακολουθήσαμε ποτέ τις τάσεις".
"Κάναμε αυτό που μας άρεσε και ακολουθήσαμε το ένστικτό μας. Το Rock 'n' roll επιβίωσε και είχαμε δίκιο σε αυτό. Η χώρα επέζησε και είχαμε δίκιο σε αυτό. Μπορείτε να τα αναμίξετε και τα δύο, αλλά οι άνθρωποι είπαν ότι δεν μπορούσαμε " είπε.

Οι Everly Brothers εξελέγησαν στο Rock 'n' Roll Hall of Fame την πρώτη χρονιά, το 1986, και τους απονεμήθηκε βραβείο για την προσφορά τους στην μουσική με Grammy το 1997.

Ο αδερφός του Phil Everly απεβίωσε στις 3 Ιανουαρίου 2014, σε ηλικία 74 ετών

Το περιοδικό Rolling Stone τους περιέγραψε ως "το πιο σημαντικό φωνητικό δίδυμο στο ροκ".

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!