Πέθανε η Τζούλι Κρουζ, η φωνή του «Twin Peaks»

Ήταν 65 ετών
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Έφυγε από τη ζωή η Τζούλι Κρουζ, η φωνή πίσω από το χαρακτηριστικό θέμα του «Twin Peaks» (στους τίτλους αρχής ακούγεται στην instrumental εκδοχή του)

Την ανακοίνωση έκανε ο Έντουαρντ Γκρίναν και σύζυγος της Κρουζ μέσα από το Facebook, γράφοντας: «Άφησε αυτόν τον κόσμο με τους δικούς της όρους. Χωρίς τύψεις. Είναι ήρεμη… Της έπαιξα το “Roam” σε αυτή την μετάβαση. Τώρα θα τριγυρνάει για πάντα. Αναπαύσου εν ειρήνη αγάπη μου».

Η συνεργασία της Κρουζ με τον Λιντς ξεκίνησε το 1986 με την ταινία «Blue Velvet» και το γνωστότερο κομμάτι της καριέρας της παραμένει το «Falling» από το «Twin Peaks». Στην σειρά εμφανίστηκε και μπροστά από την κάμερα, τραγουδώντας στο «Roadhouse», αλλά και στην prequel ταινία της σειράς, «Twin Peaks: Fire Walk With Me».

Το 1990 συνεργάστηκε με τον Λιντς και για μια θεατρική παραγωγή, το «Industrial Symphony No 1» με τον Νίκολας Κέιτζ και την Λόρα Ντερν.

Η Τζούλι Κρουζ κυκλοφόρησε 4 προσωπικούς δίσκους, ενώ στις συνεργασίες που είχε στο ενεργητικό της ήταν κι αυτή με τους B-52s, στους οποίους υπήρξε περιοδεύον μέλος το 1990.

Η φωνητική εκδοχή του «Falling», του θέματος δηλαδή του «Twin Peaks», βρέθηκε στην κορυφή των αυστραλέζικων τσαρτ και στο νο 7 των βρετανικών. Τους στίχους για το κομμάτι έγραψε ο ίδιος ο Ντέιβιντ Λιντς.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!