Πέθανε η Irene Cara, η τραγουδίστρια των Fame και Flashdance

Ήταν 63 ετών
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και παραγωγός, Irene Cara, πέθανε στο σπίτι της στη Φλόριντα την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου σε ηλικία 63 ετών, από άγνωστη έως τώρα, αιτία.

Η Irene Cara ήταν μία από τις πιο πετυχημένες τραγουδίστριες της δεκαετίας του ’80 που το άστρο της έλαμψε στις ταινίες και τα τραγούδια «Fame» και «Flashdance». Το δυσάρεστο νέο ανακοίνωσε η δημοσιογράφος Judith A. Moose, στη σελίδα της Cara στο Twitter.

Να σημειωθεί ότι η Cara όχι μόνο ερμήνευσε, αλλά συνέγραψε το βραβευμένο με Όσκαρ τραγούδι «Flashdance… What a Feeling» (1983),ενώ έγινε γνωστή το 1980 όταν πρωταγωνίστησε στην ταινία Fame, στην οποία τραγούδησε και το τραγούδι του τίτλου. Επίσης συνεργάστηκε με τον Giorgio Moroder, τον εμβληματικό παραγωγό της disco και των 80s.
Irene Cara singer
Το Fame, που προβλήθηκε στην Ελλάδα με τον τίτλο «Στον Πυρετό της Δόξας» ήταν ένα εφηβικό μουσικό δράμα που διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη για τις ζωές των μαθητών στο High School of Performing Arts. Η ταινία χαμηλού προϋπολογισμού έγινε σημαντική επιτυχία, όπως και το τραγούδι του τίτλου που έφτασε στο Νο4 στο Hot 100 και στην κορυφή πολλών παγκόσμιων charts. Το τραγούδι γράφτηκε από τους Michael Gore και Dean Pitchford.

Irene Cara - Fame (Live)


Η Cara ηχογράφησε επίσης τη μπαλάντα, "Out Here On My Own", που γράφτηκε από το αδερφικό δίδυμο των Lesley Gore και Michael Gore για την ταινία. Το σινγκλ έφτασε στο #19 και η Cara το ερμήνευσε στα Βραβεία Όσκαρ το 1981, όπου ήταν υποψήφιο για το καλύτερο πρωτότυπο τραγούδι.

Τρία χρόνια αργότερα, η Cara συνέγραψε τους στίχους του “Flashdance… What a Feeling” με τον Keith Forsey, σε μουσική του Giorgio Moroder. Το σινγκλ έφτασε στο Νο 1 στις ΗΠΑ και αλλού και βοήθησε στην προώθηση της ταινίας Flashdance να γίνει μια παγκόσμια επιτυχία στα box office.

Στην ταινία πρωταγωνίστησε η Τζένιφερ Μπιλς ως μια 18χρονη οξυγονοκολλήτρια σε χαλυβουργείο στο Πίτσμπουργκ της Πενσιόν, η οποία τη νύχτα φιλοδοξεί να γίνει επαγγελματίας χορεύτρια. Η ταινία γυρίστηκε για 7 εκατομμύρια δολάρια και κέρδισε 201,5 εκατομμύρια δολάρια.

What A Feeling | The Final Audition | Flashdance | CLIP


Το τραγούδι χάρισε επίσης στην Cara το βραβείο Grammy το 1984 για την καλύτερη γυναικεία ποπ φωνητική ερμηνεία. Την ίδια χρονιά, συμπρωταγωνίστησε στην ταινία μεγάλου μήκους City Heat, με τον Κλιντ Ίστγουντ και τον Μπαρτ Ρέινολντς. Το τελευταίο της σινγκλ ήταν το «Breakdance» του 1984, το οποίο έγραψε μαζί με τον Moroder και άλλους.Screen Shot 2022 11 27 at 01.27.48

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!