Πέθανε από κορονοϊό ο 100χρονος captain Τομ Μουρ που συγκίνησε τη Βρετανία

Έφυγε πλήρης ημερών και τιμών
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
02/02/2021

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Μακρής
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο 100χρονος, ο οποίος συγκέντρωσε σχεδόν 33 εκατομμύρια λίρες για το βρετανικό ΕΣΥ, μεταφέρθηκε την Κυριακή στο Νοσοκομείο του Μπέντφορντ με κορονοιό.

Η κόρη του Hannah Ingram-Moore είπε ότι είχε υποβληθεί σε θεραπεία για πνευμονία τις τελευταίες εβδομάδες και την περασμένη εβδομάδα διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός στον ιό.

Ο βετεράνος του στρατού κέρδισε τις καρδιές όλης της Βρετανίας περπατώντας 100 γύρους στον κήπο του πριν από τα 100α γενέθλιά του για να συγκεντρώσει χρήματα για το βρετανικό σύστημα υγείας κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της επιδημίας, την άνοιξη, και τιμήθηκε γι αυτό από τη βασίλισσα Ελισάβετ.


Το θάνατό του ανακοίνωσαν  οι κόρες του:

«Με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε το θάνατο του αγαπητού μας πατέρα, captain Sir Tom Moore. Είμαστε ευγνώμονες που ήμασταν μαζί του τις τελευταίες ώρες της ζωής του. Η Χάνα, ο Μπένζι και η Τζόρτζια δίπλα στο κρεβάτι του και η Λούσι στο FaceTime. Περάσαμε ώρες συζητώντας μαζί του, θυμηθήκαμε την παιδική μας ηλικία και τη θαυμάσια μητέρα μας. Μοιραστήκαμε γέλια και δάκρυα μαζί. Ο τελευταίος χρόνος της ζωής του πατέρα μας ήταν απίστευτος. Ξανάνιωσε και βίωσε πράγματα που ούτε είχε ονειρευτεί. Παρόλο που μπήκε στις καρδιές πολλών αυτό το σύντομο διάστημα, ήταν πάντα απίστευτος πατέρας και παππούς και θα μείνει ζωντανός στις καρδιές μας για πάντα»
.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!