Ινδία: Περιστέρι, ύποπτο για κατασκοπεία απελευθερώθηκε έπειτα από 8 μήνες κράτησης

Το περιστέρι αθωώθηκε των κατηγοριών.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Κατηγορήθηκε για κατασκοπεία, κρατούνταν για οκτώ μήνες, αλλά τελικά αθωώθηκε και απελευθερώθηκε. Ο λόγος για ένα περιστέρι στην Ινδία που πριν από μήνες είχε μεταφέρει ένα "δυσανάγνωστο μήνυμα" στα κινέζικα.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από την Peta, την οργάνωση για την υπεράσπιση των ζώων, η Ινδία απελευθέρωσε ένα περιστέρι, το οποίο παρέμενε φυλακισμένο επί οκτώ μήνες ως ύποπτο για κατασκοπεία.

Η ίδια οργάνωση ανάφερε πως το πουλί είχε συλληφθεί τον Μάιο να μεταφέρει ένα «δυσανάγνωστο μήνυμα» και είχε τεθεί υπό κράτηση σε κτηνιατρική κλινική της Βομβάης, πριν αφεθεί ελεύθερο στις 30 Ιανουαρίου από την αστυνομία, διευκρινίσθηκε από την ίδια πηγή.

Η εφημερίδα Times of India ανέφερε πως το μήνυμα που μετέφερε το περιστέρι ήταν γραμμένο στην κινεζική, πράγμα που ανησύχησε τους ερευνητές. «Η αστυνομία είχε αρχίσει διαδικασία για κατασκοπεία σε βάρος του πουλιού, όμως έκλεισε τον φάκελο αφού ολοκλήρωσε την έρευνά της», ανέφερε η εφημερίδα, ωστόσο το Γαλλικό Πρακτορείο δεν μπόρεσε να έχει επίσημη επιβεβαίωση.

Να σημειωθεί πως οι συλλήψεις ταξιδιωτικών περιστεριών για κατασκοπεία δεν είναι σπάνιες στην Ινδία. Το 2016, ένα απ' αυτά είχε φυλακιστεί αφού συνελήφθη κοντά στα πακιστανικά σύνορα ενώ μετέφερε ένα μήνυμα απειλητικό για τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!