«Ο μουλωχτός» - Ένα άγνωστο τραγούδι του Αντώνη Βαρδή

(ΑΚΟΥΣΕ) Ένα άγνωστο και σπάνιο τραγούδι του Αντώνη Βαρδή που ερμήνευσε ο Κώστας Καράλης το 1986!
Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι νέοι δημιουργοί- τραγουδιστές, συνθέτες, στιχουργοί - κάνουν την εμφάνισή τους, στο μουσικό στερέωμα.

Ένα «νέο κύμα» Ελλήνων δημιουργών γεννιέται, ένα «νέο κύμα» που χωρίς να έχει συγκεκριμένη ταυτότητα, συνδυάζει με έναν πολύ ενδιαφέροντα τρόπο, επιρροές από την ελληνική μουσική, το ροκ, την μπαλάντα. Ένα «νέο κύμα» που φέρνει μια καινούργια φρεσκάδα στο ελληνικό τραγούδι.

Η CBS και το περιοδικό ΚΑΙ, θέλοντας να βοηθήσουν ακόμα περισσότερους δημιουργούς, στην προσπάθειά τους να αναδειχθούν, έκαναν το καλοκαίρι έναν διαγωνισμό νέων δημιουργών, στον τομέα του τραγουδιού (ολοκληρωμένης σύνθεσης) και στίχου, και όπως θα διαπιστώσετε και εσείς ακούγοντας αυτόν τον δίσκο, με τα βραβευμένα τραγούδια, μέσα από τον διαγωνισμό ξεπετάχθηκαν μερικά πολύ αξιόλογα ταλέντα.

Για την ιστορία σας αναφέρουμε ότι την επιτροπή που διάλεξε τα τραγούδια, αποτελούσαν οι Κώστας Καράλης (τραγουδιστής), Μαριανίνα Κριεζή (στιχουργός), Κώστας Τριπολίτης (στιχουργός), Τάκης Μπουγάς (συνθέτης), Χρήστος Γκάρτσος (συνθέτης), Αντώνης Βαρδής (συνθέτης και διευθυντής παραγωγής ελληνικού ρεπερτορίου της CBS), Κώστας Μπουρμάς (γενικός διευθυντής της CBS), Μίλτος Καρατζάς (διευθυντής μάρκετινγκ της CBS) και Γιώργος Τσούτσιας (διευθυντής της ΚΑΙ).

Αυτό είναι το σημείωμα στο οπισθόφυλλο του δίσκου «Αναφορές και σχήματα με νέους δημιουργούς» που κυκλοφόρησε το 1986 από τη CBS, σε παραγωγή του Αντώνη Βαρδή, με τα δέκα βραβευμένα τραγούδια του διαγωνισμού νέων δημιουργών, που διοργάνωσε το περιοδικό ΚΑΙ. Κάποια από τα γνωστότερα ονόματα δημιουργών και ερμηνευτών που συμμετείχαν στο δίσκο ήταν η Αρλέτα, ο Χρήστος Γκάρτζος (Γκάρτσος, όπως αναγράφεται στο εξώφυλλο), ο Δαυίδ Ναχμίας, ο Μάνος Κουφιανάκης, ο Γιώργος Γερολυμάτος, ο Τάκης Μπουγάς, ο Χρήστος Γιαννόπουλος, ο Γιάννης Ιωάννου -σαν ενορχηστρωτής- και ο Αντώνης Βαρδής, που έγραψε και ενορχήστρωσε μια ηλεκτρική μπαλάντα σε στίχους Τζένης Σιαμαλέκα, με τίτλο «Ο μουλωχτός». Τραγουδά ο Κώστας Καράλης. Η ηχογράφηση του δίσκου έγινε στο studio Sierra, ενώ όπως αναγράφεται στο οπισθόφυλλο, η χρήση του Emulator, έγινε από τον Δημήτρη Παπαδημητρίου. O δίσκος αυτός κυκλοφόρησε μόνο σε lp.

«Ο μουλωχτός» (Αντώνης Βαρδής - Τζένη Σιαμαλέκα) Τραγουδά ο Κώστας Καράλης

Video

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!