Αντώνης Ρέμος: «Η μοναξιά είναι σαν την πρέζα: εθίζεσαι…»

(ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ) … και νομίζεις ότι έτσι πρέπει να είναι η ζωή σου. Αρχίζει να σου αρέσει να είσαι μόνος, να μην έχεις έλεγχο, να ξυπνάς ό,τι ώρα θέλεις και να μην έχεις…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

υποχρεώσεις. Αλλά όλο αυτό είναι μια ψευδαίσθηση που γίνεται βίωμα. Δύσκολα ξεφεύγεις από τη μοναξιά. Αυτά δηλώνει μεταξύ άλλων ο ερμηνευτής σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Χρυσούλα Παπαϊωάννου και δημοσιεύεται στην εφημερίδα Το Ποντίκι και στον δικτυακό τόπο της topontiki.gr. Πάντως ο Ρέμος δηλώνει πως αισθάνθηκε «μόνος», μόνο κάποιες στιγμές.

Αναδημοσιεύουμε μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα.

Tα δελτία ειδήσεων εδώ και καιρό δεν είναι ευχάριστα…
Εδώ και χρόνια. Δυστυχώς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχουν παίξει και αυτά τον ρόλο τους στο τι έχει συμβεί στην Ελλάδα και τη ζωή μας. Όλα ξεκινάνε και τελειώνουν στο τι γράφεται και τι λέγεται στα μίντια. Έχει, όμως, χαθεί το μέτρο στην ενημέρωση. Ο τρόπος με τον οποίο πολλές φορές αναπαράγονται τα πράγματα είναι τραγικός. Πολλά Μέσα εξυπηρετούν συμφέροντα. Μην παρεξηγηθώ. Δεν τα βάζω όλα στο ίδιο τσουβάλι.

Τα μίντια προέβαλλαν και το lifestyle που τώρα ξεφουσκώνει…
Το lifestyle λειτούργησε ως παιχνιδάκι στα χέρια των μίντια. Το βαρέθηκαν και το πετάνε σαν στυμμένη λεμονόκουπα, γιατί δεν πουλάει τίποτα. Ούτως ή άλλως ζούμε σε μια κοινωνία αποκαθήλωσης κάθε αξίας. Το lifestyle θα τη γλίτωνε, που είναι ελαφρύ και διασκεδαστικό; Και εκεί, βέβαια, είχαμε υπερβολές…

Πρωταγωνιστήσατε και εσείς σε αυτό που λέμε lifestyle. Το απολαμβάνατε ή σας ενοχλούσε κιόλας;
Δεν απόλαυσα ποτέ το lifestyle και δεν ήμουν λάτρης του. Δεν έστησα την καριέρα μου πάνω σε αυτό. Κάποιοι που αγαπάνε τη μουσική μου ενδεχομένως ενδιαφέρονται και για τη ζωή μου. Εγώ δεν κρύφτηκα ποτέ, ούτε έκανα μυστική ζωή. Όταν τα πράγματα, όμως, γίνονται χυδαία, τότε θυμώνω και τραβάω γραμμές.

Παίζει ρόλο το ότι δεν σας έχουν έρθει εύκολα τα πράγματα; Κατάγεστε από φτωχή οικογένεια.
Από μια πολύ χαμηλών εισοδημάτων οικογένεια. Οι δικοί μου χώρισαν όταν ήμουν 12 χρόνων. Τον πατέρα μου τον έβλεπα σπάνια ή καθόλου. Τα τελευταία 25 χρόνια δεν είχαμε καμία σχέση. Κάθε άνθρωπος σηκώνει τον δικό του σταυρό… Μεγάλωσα με τη μητέρα και την αδερφή μου, η οποία παντρεύτηκε νέα και έκανε τη δική της οικογένεια. Η μητέρα μου δούλευε όσο μπορούσε. Το ίδιο έκανα κι εγώ. Τα καταφέραμε.

Είχε μια υπερβολή η νύχτα, είχε υπερκοστολογηθεί, ήταν πολλά τα… λεφτά, υψηλά τα μεροκάματα, πολύ κατάχρηση σε πολλά επίπεδα. Συμφωνείτε;
Υπερβολή είχε όλη μας η ζωή, όχι μόνο η νύχτα. Ήταν μεγαλύτερη η υπερβολή της μέρας. Τα Καγιέν και τα Φεράρι που ερχόντουσαν στα μαγαζιά δέκα - δέκα ανήκαν σε ανθρώπους που έκαναν λαμογιές τη μέρα. Άνθρωποι με πούρα ξόδευαν χιλιάδες ευρώ σε λουλούδια.

Τώρα δεν έρχονται τόσα Καγιέν;
Τώρα ευτυχώς υπάρχει ο… προαστιακός. Δεν φτάνει, βέβαια, μέχρι τη Γλυφάδα, αλλά εντάξει, υπάρχουν τα μηχανάκια, τα «παπάκια». Ειδικά στη δεκαετία του 2000 θυμάμαι καταστάσεις βγαλμένες από ταινία. Κάθε μαγαζί ήταν έκθεση αυτοκινήτων με ακριβά μοντέλα Μπέντλεϊ, Φεράρι, Πόρσε. Και έμπαινες μέσα στο μαγαζί και έβλεπες ότι δεν ήταν ούτε ο Λάτσης, ούτε ο Βαρδινογιάννης, αλλά κάποιοι άσχετοι. Αναρωτιόσουν ποιοι ήταν αυτοί με τα πούρα. Και ρώταγες τι έχει κάνει αυτός και έχει τόσα λεφτά, και σου απαντούσαν ότι είχε μια εταιρεία που ήταν στο χρηματιστήριο. Και δώστου μπουζούκια και δώστου λουλούδια. Πέρασαν καλά, τα ξεπουπούλιασαν όλα. Φτάσαμε, όμως, στην ώρα του λογαριασμού.

Και ποιος θα τον πληρώσει;
Μοιραία όλοι τον πληρώνουμε. Αλλά και αυτοί που φταίνε θα πληρώσουν με πολλούς τρόπους. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πολιτικός να κυκλοφορεί στον δρόμο. Το επίπεδο της Βουλής είναι χειρότερο ακόμα και από την πιο παρακμιακή περιοχή της Αθήνας. Από επίπεδο διαλόγων μέχρι τα πάντα. Η Βουλή μέσα είναι ένα χάος. Κι αυτό είναι για αυτούς μια μορφή πληρωμής. Δεν τα ισοπεδώνω όλα. Υπάρχουν ελάχιστες εξαιρέσεις άξιων ανθρώπων.

Η κρίση έφερε και καλά;
Αρκετά. Ξεκαθαρίζει το πράγμα. Γενικά, μας φέρνει πιο κοντά ως ανθρώπους. Οι οικογένειες έχουν μαζευτεί. Τα παιδιά φεύγουν πιο δύσκολα από το σπίτι ή πολλοί φοιτητές νοικιάζουν μαζί σπίτι, κάνουν γιορτές, παραγγέλνουν, μοιράζονται. Βέβαια, δεν θα έπρεπε να μας συμβεί όλο αυτό για να έρθουμε πιο κοντά. Ο καθένας μας στον τομέα του πρέπει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Για να έχει η επόμενη γενιά μια πιο ξεκάθαρη άποψη για το τι έχει συμβεί.

Πηγή: topontiki.gr


 

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!