Το πρώτο drone του κόσμου ήταν περιστέρι!

Οι πρώτες αεροφωτογραφίες τραβήχτηκαν από περιστέρι
O Γερμανός ιδιοκτήτης φαρμακαποθήκης Julius Neubronner είχε την επαναστατική ιδέα να χρησιμοποιεί ταχυδρομικά περιστέρια για την μεταφορά και παράδοση των φαρμάκων του.

Έτσι σκέφτηκε ότι προσαρμόζοντας με ένα λουρί μια ελαφριά φωτογραφική μηχανή με χρονοδιακόπτη στο στήθος του περιστεριού θα μπορούσε να συλλέξει αεροφωτογραφίες από τις διαδρομές του.
pigeonphoto3
Προσπάθησε να κατοχυρώσει την εφεύρεσή του το 1908 και τελικά μετά από δυσκολίες το κατάφερε όταν παρουσίασε ως αποδείξεις στην επιτροπή φωτογραφίες που είχαν ληφθεί κατά τη διάρκεια των πτήσεων των περιστεριών του.

Οι πρώτες αεροφωτογραφίες από περιστέρια εμφανίστηκαν πανηγυρικά στο κοινό στην Διεθνή Έκθεση Φωτογραφίας της Δρέσδης.

Δυστυχώς για τον Neubronner ενώ αρχικά εξετάστηκε η χρήση της εφεύρεσής του για στρατιωτικές αναγνωριστικές αποστολές η επέλαση του αεροπλάνου των αδελφών Ράιτ έκανε τα περιστέρια «φωτογράφους» να θεωρηθούν παρωχημένα.
pigeonphoto5
Ωστόσο τα ταχυδρομικά περιστέρια με τη μεταφορά απόρρητων μηνυμάτων κατά τη διάρκεια των παγκοσμίων πολέμων συνέβαλαν στη νίκη των συμμάχων και αρκετά από παρασημοφορήθηκαν για τις υπηρεσίες τους.
pigeonphoto9 1
Σήμερα αεροφωτογραφίες των περιστεριών του Julius Neubronner υπάρχουν στο «Νational Air & Space Museum» στη Βρετανία,σαν ένας μικρός φόρος τιμής στο πρώτο «ζωντανό drone» που παρουσιάστηκε στον κόσμο.
pigeonphoto4

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!