Ο Αλκίνοος τραγουδά Μπιθικώτση, Βίρβο και… Αγγελάκα

(ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ) Τι γίνεται όταν μέσα σε ένα «καράβι με σημαία ξένη» «μπουκάρει» μια «ταξιδιάρα ψυχή»;

Στις 19 Σεπτεμβρίου 1969 γεννήθηκε στην Λευκωσία ο Αλκίνοος Ιωαννίδης. Μπήκε στη δισκογραφία με τα τραγούδια του Νίκου Ζούδιαρη και τη συμμετοχή της Δήμητρας Γαλάνη στο δίσκο «Στην αγορά του κόσμου» που κυκλοφόρησε το 1993.


Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο «Ζυγό» το 2007


Τον Μάρτη του 2007 ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ξεκίνησε σειρά εμφανίσεων στο «Ζυγό» της Πλάκας, έχοντας δίπλα του τρεις εξαίρετους μουσικούς, όπως ήταν ο Γιώργος Καλούδης στο ηλεκτρικό, πεντάχορδο τσέλο και την κρητική λύρα, o Μιχάλης Καπηλίδης στα τύμπανα και ο Σωτήρης Λεμονίδης στα πλήκτρα.

Στις επιλογές του, εκτός από τα τραγούδια της προσωπικής του δισκογραφίας, ήταν ένα δημοτικό τραγούδι από την Κύπρο («Τ’ Αη Γιώρκου»), το «Νανούρισμα» από το «Ματωμένο γάμο» του Federico Garcia Lorca σε μουσική του Μάνου Χατζιδάκι και στίχους του Νίκου Γκάτσου, το «50 ways to leave your lover» του Paul Simon, αλλά κι ένα μικρό ποτ - πουρί με δυο τραγούδια από διαφορετικά είδη κι εποχές. Μέσα στο «Καράβι με σημαία ξένη» του Γρηγόρη Μπιθικώτση και του Κώστα Βίρβου (από το «Πράσινο φως» του 1973), «εισέβαλλε» η «Ταξιδιάρα ψυχή» του Γιώργου Καρρά και του Γιάννη Αγγελάκα (από τον πρώτο δίσκο του συγκροτήματος «Τρύπες» που κυκλοφόρησε το 1985).

Μια από τις παραστάσεις στο «Ζυγό» μεταδόθηκε από το Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Στο video μπορείτε να ακούσετε το απόσπασμα στο οποίο αναφέρθηκα, ενώ οφείλω αυτονόητες ευχαριστίες στο φίλο και συνεργάτη Μάκη Ιωακειμίδη για την παραχώρηση της ηχογράφησης…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!