Η εκθαμβωτική Μαρία Κάλλας ως "Turandot"

Μία εκπληκτική φωτογραφία από το παρελθόν της σπουδαιότερης σοπράνο όλων των εποχών
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν το μεγαλείο της Μαρίας Κάλλας. Ένας θρύλος της μουσικής, μία εκθαμβωτική γυναίκα, που καθήλωνε με τις ερμηνείες σπουδαίων ρόλων του διεθνούς ρεπερτορίου της Όπερας. 

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία από το 1957 με την Μαρία Κάλλας ως πριγκίπισσα Turandot στην ομώνυμη όπερα του Τζιάκομο Πουτσίνι στη Σκάλα του Μιλάνου. 

Στη λεζάντα της φωτογραφίας αναφέρει: «Η εκθαμβωτική Μαρία Κάλλας εμφανίζεται από τις 9 εως τις 15 Ιουλίου του 1957 στο Teatro alla Scalla στο Μιλάνο ερμηνεύοντας καθηλωτικά την πριγκίπισσα Turandot για την ηχογράφηση της τελευταίας και μεγαλοπρεπέστερης όλων, όπερας του Τζάκομο Πουτσίνι "Turandot". Ένας ρόλος "σταθμός" για την ίδια καθώς τον ερμηνεύει για πρώτη φορά το 1947 και συνολικά 24 φορές στην μεγαλειώδη καριέρα της. Η υπόθεση του έργου διαδραματίζεται στην μακρινή Κίνα όπου η ψυχρή και σκληρή πριγκίπισσα Turandot αποφασίζει να παντρευτεί τον πρίγκιπα που θα καταφέρει να λύσει τους τρεις γρίφους που εκείνη έχει θέσει και όποιος δεν τα καταφέρνει να το πληρώνει με την ίδια του την ζωή. Ένας από αυτούς ο πρίγκιπας Κάλαφ καταφέρνει να λύσει και τα τρία αινίγματα, η Turandot όμως αρνείται να τον παντρευτεί και τότε της προσφέρει μια ευκαιρία να απαλλαγεί από την δέσμευση της εάν εκείνη ανακαλύψει το όνομά του πριν χαράξει. Παρασυρμένος όμως από τον δυνατό έρωτα που νιώθει γι' αυτήν, την φιλάει με πάθος και της ανακαλύπτει το όνομα του χάνοντας το στοίχημα. Στο τέλος του έργου η πριγκίπισσα ανακοινώνει στο συγκεντρωμένο πλήθος ότι γνωρίζει το όνομα του και αναφωνεί με όλη την δύναμη της ψυχής της "Το όνομά του είναι Έρωτας!"»


Και συνεχίζει:«Την ενδυματολογική εμφάνιση της απόλυτης Ντίβας της παγκόσμιας όπερας επιμελείται ο Mario Cito Filomarino και τα ιδιαίτερα κοσμήματα αποτελούνται από επιχρυσωμένα και ασημένια τριαντάφυλλα και μεταλλικές πεταλούδες ενώ η στέκα στο κεφάλι της είναι κεντημένη με πέρλες που αγκαλιάζουν τους ώμους και το πρόσωπο της. Δύο μήνες αργότερα όπου παρευρίσκεται στο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου στην Βενετία, συναντιέται για πρώτη φορά στο πάρτι που διοργανώνει η διάσημη Αμερικανίδα κοσμικογράφος Έλσα Μάξγουελ, με τον Έλληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση που θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην μετέπειτα προσωπική και επαγγελματική της πορεία. Η μεγαλύτερη σοπράνο όλων των εποχών και ένα μοναδικό παγκόσμιο μουσικό φαινόμενο που έζησε την απόλυτη δόξα, τον παράφορο έρωτα αλλά και την προδοσία και κατάφερε μέσα από το έργο της να χωρίσει την ιστορία της όπερας σε προ-Κάλλας και μετά- Κάλλας»

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!