Ιδιοκτήτης Airbnb αναρωτιόταν αν έπρεπε να χρεώσει τους πελάτες που έφυγαν λόγω της φωτιάς

Την ώρα που η Σαρωνίδα καιγόταν
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
18/07/2023

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αντιδράσεις προκάλεσε μία ανάρτηση στη σελίδα Airbnb Greece – Greek Hosts, όπου Έλληνες ιδιοκτήτες χώρων Airbnb θέτουν τα ερωτήματά τους και βοηθούν ο ένας τον άλλο με συμβουλές και πληροφορίες, ξέρετε, για τα διαδικαστικά.

Χθες, λοιπόν, ενώ η φωτιά στον Νέο Κουβαρά μαινόταν, έχοντας πλησιάσει πολύ κοντά σε σπίτια, ενώ τέλος πάντων συνέβαινε το χάος το ίδιο, με ανθρώπους και ζώα να βρίσκονται σε κίνδυνο και αρκετές περιουσίες να έχουν καταστραφεί, ένας ιδιοκτήτης (αν κρίνουμε από ό,τι φαίνεται από τη φωτογραφία προφίλ) Airbnb φαίνεται πως είχε πιο σοβαρά θέματα να την απασχολούν.

Ο ιδιοκτήτης αυτός, λοιπόν, αν μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως δεν πρόκειται απλώς για κάποιον χρήστη που το έκανε απλώς για να δημιουργήσει όλο αυτό τον προβλεπέ (και μάλλον εύλογο) χαμό, πόσταρε στη σελίδα με την απορία αν θα έπρεπε να χρεώσει τους πελάτες του καταλύματος που βρίσκεται σε περιοχή όπου είχε ξεσπάσει φωτιά, καθώς έφυγαν λόγω της κατάστασης.

«Καλησπέρα, έχω σοβαρό πρόβλημα. Έχει ξεσπάσει πυρκαγιά στις γύρω περιοχές της Σαρωνίδας, κάτι το οποίο κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική για τους guests. Οι guests αποχώρησαν. Τι προβλέπεται και τι θεωρείτε σωστό; Επιστροφή χρημάτων; Θα ζημιωθώ εγώ ή απλά είναι άτυχος ο guest καθώς δεν ευθύνομαι για τις πυρκαγιές που τυχαίνουν σε γύρω περιοχές. Θα ήθελα τη γνώμη σας με σκοπό να βοηθήσετε», ανέφερε η ανάρτηση.

361656431_10225602746350357_567581691566101633_n.webp

Όπως είναι λογικό, πολλές ήταν οι αντιδράσεις στα social media για τον ιδιοκτήτη κατοικίας που σε τέτοιες στιγμές το πρώτο που σκέφτηκε ήταν πως και αν θα αποζημιωθεί. «Η ελληνική επιχειρηματικότητα στα καλύτερά της» έγραψε κάποιος, ενώ χρήστης του twitter τον παρομοίασε με πρωταγωνιστή ταινίας καταστροφής που τριγυρνά και αναζητά κάποιον να τον αποζημιώσει που έγιναν όλοι ζόμπι.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!