Η χώρα στις φλόγες: Πολλαπλά μέτωπα και στην Αττική

Φυλή - Ασπρόπυργος στις φλόγες. Εκκένωση οικισμών στην Αλεξανδρούπολη
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Φυλή. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι σε δασική έκταση, στους πρόποδες της Πάρνηθας, κοντά στην περιοχή της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου «Κλειστών» στη Φυλή. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, οι ισχυροί άνεμοι και το δύσβατο σημείο όπου έχει ξεσπάσει η πυρκαγιά καθιστούν δύσκολο το έργο των δυνάμεων. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο σημείο μεταβαίνει η ΕΜΑΚ και η ΕΛΑΣ προκειμένου να συνδράμουν, εφόσον χρειαστεί, στην απομάκρυνση ανθρώπων που βρίσκονται μέσα στην Μονή Κλειστών.

Νωρίτερα, οι κάτοικοι της περιοχής της Φυλής ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 προκειμένου να απομακρυνθούν από τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Άνω Λιόσια. Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν, μέχρι στιγμής, κινητοποιηθεί 62 πυροσβέστες με 26 οχήματα και από αέρος συνδράμουν 5 ελικόπτερα.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι οι πυρκαγιές που ξέσπασαν σήμερα το πρωί στην ευρύτερη περιοχή του Ασπροπύργου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική εκδηλώθηκαν τρεις διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο και συγκεκριμένα στις περιοχές Λάκκα Κατσαρή, Νέα Ζωή και Αμμουδιές, κοντά στη βιομηχανική περιοχή του Ασπροπύργου. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, από την φωτιά έχουν προκληθεί ζημιές σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Αργότερα, σήμερα το πρωί, ξέσπασε και μία τέταρτη εστία πυρκαγιάς πίσω από το Θριάσιο Νοσοκομείο.

Λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη, η Τροχαία προχώρησε σε διακοπή κυκλοφορίας στην Αττική Οδό από την περιφερειακή Αιγάλεω έως τα διόδια Ελευσίνας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Νωρίτερα οι κάτοικοι των οικισμών Ποντίων, Βέρας και Λάκκας Κατσαρή, ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 προκειμένου να εκκενώσουν την περιοχή τους. Παράλληλα, μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Ασπροπύργου προκειμένου να κλείσουν πόρτες και παράθυρα και να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους εξαιτίας των καπνών που κατευθύνονταν στην περιοχή τους.

Συνολικά επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 30 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 3 ελικόπτερα.

Καλύβια

Υπό μερικό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σε χαμηλή βλάστηση στη περιοχή Βαλομάνδρα στα Καλύβια Αττικής.

Στο σημείο επιχειρούν επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 1 πεζοπόρο τμήμα και εθελοντές πυροσβέστες, ενώ από αέρος παρείχαν συνδρομή 5 αεροσκάφη.

Αλεξανδρούπολη

27572759 1
Εκκενώνονται 9 οικισμοί στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης λόγω της δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Οι κάτοικοι των οικισμών Μεσημβρία, Ατάρνη, Αύρα, Κόμαρος, Πέραμα, Μέστη, Δίκελλα, Συκορράχη και Πλάκα ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 ώστε να εκκενώσουν την περιοχή τους και να κατευθυνθούν προς Κομοτηνή.

Στα πύρινα μέτωπα των οικισμών Πλάκας, του πρώην οικισμού Αμφιθέας και σε ένα πολύ μεγάλο μέτωπο εντός του πευκοδάσους της Κίρκης το οποίο είναι σε εξέλιξη και κινείται είτε νότια είτε δυτικά προς τη Συκορράχη συνεχίζεται σήμερα η άνιση μάχη, λόγω των ιδιαίτερων πυρομετεωρολογικών συνθηκών, των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που καίει στον Έβρο από το πρωί του Σαββάτου . Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος επιχειρούν 214 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και των Ο.Τ.Α.. Από αέρος συνδράμουν στην προσπάθεια κατάσβεσης τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Βοιωτία

Εκτός ελέγχου λόγω των ισχυρών ανέμων είναι οι δασικές πυρκαγιές στην Βοιωτία παρά τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν σε πολλά σημεία όπου υπάρχουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Με νέο μήνυμα το υπουργείου Κλιματικής Κρίσης στις 14:12 κάλεσε τον κόσμο που βρισκόταν στις περιοχές Σκιπέικα, Μπακράκο, Καραχάλιο και Παναγία Καλαμιώτισσα να εκκενώσουν προς το Κυριάκι.

Οι Αρχές κάλεσαν τους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους τουρίστες να ακολουθούν τις οδηγίες των πυροσβεστών.

Χαλκιδική

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατάσβεση πυρκαγιάς που καίει αγροτοδασική έκταση στον Πολύγυρο Χαλκιδικής. Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με δέκα υδροφόρα οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και από αέρος συνδράμουν δύο ελικόπτερα.

Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές και αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, «δεν προκαλεί ανησυχία».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!