Βασίλης Παπακωνσταντίνου: «Χρειάστηκε να πάω σε ψυχίατρο»

Μία εκ βαθέων εξομολόγηση για την καριέρα, την οικογένειά του, αλλά και την κατάθλιψη
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Για τη σπουδαία καριέρα του στην ελληνική μουσική σκηνή, τις χιλιάδες συναυλίες του, καθώς και τις άγνωστες πτυχές της ζωής του μίλησε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη, που παραχώρησε στον Τάσο Τρύφωνος.

Συμπληρώνοντας μισό αιώνα καριέρας, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου θα δώσει μία μεγάλη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο, στις 14 Ιουνίου.

«Για μένα είναι μία πλούσια συναισθηματικά ζωή. Γνώρισα πολλά από τα ιερά τέρατα της μουσικής και πολλούς εν ζωή ποιητές. Αυτή είναι η περιουσία μου. Δεν είχα απογοητεύσεις. Μοναξιά όμως έχει γιατί για να τραγουδήσεις σωστά και ωραία πρέπει να έχεις και μοναξιά» είπε σημειώνοντας ότι δεν τον φοβίζει η μοναξιά αντίθετα του αρέσει.

«Είμαι 50 χρόνια στους δρόμους. Νομίζω έχω σπάσει όλα τα ρεκόρ» είπε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

Όπως ο ίδιος παραδέχθηκε σκεφτόταν και αναρωτιόταν γιατί υπήρχε αυτή η στήριξη από τον κόσμο σε εκείνον, που για τον ίδιο ήταν απλά ένα παιδί από ένα χωριό που έπαιζε τη μουσική του. Για να το διαχειριστεί χρειάστηκε να πάει σε ψυχίατρο, κάτι όπως ομολογεί ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου τον βοήθησε πολύ.

Μίλησε, ακόμη, για την κατάθλιψη που έχει περάσει, τονίζοντας: «Ήθελα όσοι με ακούνε να πάνε στους ειδικούς, να μην το αγνοήσουν, γιατί αυτό όσο το αφήνεις μεγαλώνει».

Σήμερα όπως είπε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, «όταν είμαι ευτυχισμένος, το χαίρομαι, δε φοβάμαι μην το χάσω. Ποτέ δεν φοβόμουν, πάντα το ζούσα. Δε με φοβίζει ο θάνατος αλλά το ότι δεν θα ξέρω πού πηγαίνει ο κόσμος».

Μιλώντας για την καριέρα του ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, είπε ότι «Δεν φαντάστηκα ποτέ ότι θα φτάσω εδώ που έφτασα, ούτε ξεκίνησα να τραγουδάω για να βγάλω λεφτά. Έφτιαξα το πρώτο συγκρότημα της γειτονιάς με άλλα παιδιά και δεν το κάναμε για να προβληθούμε. Μας άρεσε η μουσική, να μαζευόμαστε και να παίζουμε».

«Όταν ήρθε η αναγνωρισιμότητα, υπήρξε στιγμή που ένιωσα ενοχές. Όχι όμως για τα λεφτά, γιατί αυτά δεν ήταν ποτέ πολλά έτσι κι αλλιώς. Οι πρώτες ενοχές ήρθαν όταν με ρωτούσαν με γράμματα τι μπορούν να κάνουν άλλοι στη ζωή τους. Αυτή η θεοποίηση με έβαλε στον κόσμο των ενοχών», εξομολογήθηκε Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

Όσο για την οικογένειά του, μίλησε με τα πιο όμορφα λόγια για την σύζυγό του Ελένη Ράντου, αλλά και την κόρη τους, Νικολέτα, που, όπως τόνισε, είναι όλη του η ζωή.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!