Γαληνέα για Αλεξανδράκη: «Είχα πάθει ερωτικό αμόκ»

Έζησαν μαζί 22 χρόνια 
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο σκόρπισε ο χαμός της Νόνικας Γαληνέα σε ηλικία 85 ετών. 

Ήταν μια σπουδαία ηθοποιός με μεγάλη καριέρα κ η στον κινηματογράφο και το θέατρο, με διακρίσεις, ενώ ήταν κι η πρώτη Ελληνίδα που ερμήνευσε στο Κοβεντ Γκάρντεν. 

Σε προσωπικό επίπεδο, αν και παντρεύτηκε τον νευρολόγο, Νίκο Μουτούση, ο μεγάλος της έρωτας ήταν ο Αλέκος Αλεξανδράκης, με τον οποιο έζησαν μαζί 22 χρόνια. 

Δεν αποφάσισαν ποτέ να επισημοποιήσουν τη σχέση τους και να παντρευτούν. Ήταν αχώριστοι στη ζωή και στο σανίδι αφού υπήρξαν ένα από τα πιο διάσημα θεατρικά ζευγάρια στην Ελλάδα.

«Ήταν πολύ ωραίος. Ένιωθα μεγάλη έλξη»

Η Νόνικα Γαληνέα είχε πει σε συνέντευξή της για τον Αλέκο Αλεξανδράκη: «Ο Αλέκος ήταν θεός. Όταν τον έβλεπα πάθαινα ερωτικό αμόκ. Τα βράδια ίδρωνα πάγωνα, οι κόρες μου φοβούνταν. Ήξερα πως ήταν παντρεμένος και είχε ένα αγοράκι. Ήταν καλοκαίρι του 1969, τότε που πρωτοδουλέψαμε στο θέατρο “Μετροπόλιταν” της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στα “Μεγάλα Χρόνια” του Γεωργίου Ρούσσου. Εγώ ήμουν σε διάσταση από πολύ καιρό και εκείνη την εποχή έβγαινε επιτέλους το διαζύγιο μου. Ο Αλέκος ήταν πάντα ο πρώτος που ερχόταν στην πρόβα και ο τελευταίος που έφευγε. Ήξερα πως ήταν παντρεμένος και πως είχε ένα αγοράκι. Δεν είχαμε ανταλλάξει ποτέ κουβέντα εκτός από καλημέρα και επειδή δεν τολμούσα να τον κοιτάω, πήγαινα από πίσω του και κοίταζα το σβέρκο και τα μαλλιά του. Ήταν πολύ ωραίος. Ένιωθα μεγάλη έλξη, αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν πως μια μέρα, σύντομα, θα είμαστε ζευγάρι. Δεν φανταζόμουν καν πως του άρεσα. Την πρώτη φορά που μου μίλησε στην πρόβα μού είπε: 'Καλοκαίρι με τη Μόνικα'. Του είπα: 'Μόνο που εμένα με λένε Νόνικα'. Και μου απάντησε: 'Το ξέρω'. Δεν μίλαγε ο άτιμος και εγώ ήμουν τρισχειρότερη. Έλεγα από μέσα μου: 'Αντίσταση, βάλε αντίσταση, θα γίνεις ρεζίλι…'. Αυτό που αισθανόμουν μέρα με τη μέρα μεγάλωνε».

 

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!