30 φωτογραφίες από την κηδεία της Νόνικας Γαληνέα

Το τελευταίο αντίο στη σπουδαία ηθοποιό
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Στην τελευταία της κατοικία αναπαύεται πλέον η σπουδαία ηθοποιός Νόνικα Γαληνέα, καθώς ολοκληρώθηκε η νεκρώσιμη λειτουργία στο Α' Νεκροταφείο, στο οποίο βρέθηκαν συγγενείς, φίλοι, και αγαπημένοι συνάδελφοί της από το θέατρο και τον καλλιτεχνικό χώρο.

Σύμφωνα με την τελευταία επιθυμία τής εκλιπούσας, που μεθαύριο θα συμπλήρωνε τα 85 της χρόνια, τον μοναδικό επικήδειο τον εκφώνησε η αγαπημένη της φίλη Άννα Φόνσου, ενώ είχε ζητήσει αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν για τους σκοπούς του Ιδρύματος «Το Σπίτι του Ηθοποιού».

Η Νόνικα Γαληνέα, μία ευγενική μορφή του ελληνικού θεάτρου, το οποίο υπηρέτησε για πολλές δεκαετίες ως πρωταγωνίστρια, αλλά και ως μεταφράστρια ή θιασάρχης, είχε ιδιαίτερη αγάπη προς τους συναδέλφους της, πολλοί απ' τους οποίους έδωσαν το «παρών» στην κηδεία της.

Μεταξύ των όσων παρευρέθηκαν στην κηδεία της αγαπημένης ηθοποιού ήταν οι Βέρα Κρούσκα, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, η Κάτια Δανδουλάκη, ο Κώστας Πρέκας, ο Σπύρος Μπιμπίλας. ο Τάκης Ζαχαράτος και ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης.

Σε δηλώσεις του, ο Τάκης Ζαχαράτος είπε, μεταξύ άλλων: «Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι αποχαιρετώ τη φίλη μου σήμερα που είναι τα γενέθλιά μου. Και τα δικά της τα γιορτάσαμε πολλές φορές μαζί που ήταν 8 του μήνα. Δεν θέλω να το πιστέψω. Μια σπουδάια γυναίκα της τέχνης και του πολιτισμού».

 

Η τελευταία της επιθυμία
Σύμφωνα με την Espresso η Νόνικα Γαληνέα άφησε πίσω της ένα γράμμα στο οποίο περιέγραφε τις τελευταίες της επιθυμίες.

Κατά την ίδια πηγή σε αυτό το γράμμα η Νόνικα Γαληνέα περιέγραφε πώς θέλει να γίνει η κηδεία της, ποιος θέλει να εκφωνήσει τον επικήδειό της ορίζοντας την Άννα Φόνσου, με την οποία είχε στενεή σχέση, ως τη μοναδική που θέλει να μιλήσει στην κηδεία της.

Στην ίδια επιστολή η Νόνικα Γαληνέα ανέφερε, επίσης, ότι όταν αποβιώσει ήθελε αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν για τους σκοπούς του Ιδρύματος «Το σπίτι του ηθοποιού».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!