Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ύδρα

Δεύτερη μέρα χωρίς ρεύμα και νερό
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το νησί παραμένει χωρίς ρεύμα για περισσότερες από 24 ώρες και προς το παρόν είναι άγνωστο το πότε θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.

Οι διακόπτες έπεσαν τα ξημερώματα της Κυριακής, τις 05:30 το πρωί και από τότε το νησί βυθίστηκε στο σκοτάδι.

Χθες το βράδυ η περιφέρεια Αττικής εισηγήθηκε την κήρυξη του νησιού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, κάτι το οποίο έγινε σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση «ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Ταφύλλης, κήρυξε το Δήμο Ύδρας της Περιφέρειας Αττικής, σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την εκτεταμένη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος που σημειώθηκε την Κυριακή, 26 Αυγούστου».

Εντωμεταξύ, λόγω της διακοπής ηλεκτροδότησης υπάρχουν και προβλήματα υδροδότησης καθώς σταμάτησαν να λειτουργούν τα αντλιοστάσια ενώ δεν γνωρίζει κανείς πότε θα αποκατασταθεί το πρόβλημα ηλεκτροδότησης.

Πάντως, αυτή την ώρα πηγαίνουν με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού στην Υδρα δύο γεννήτριες, που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος, ενώ στις 3 τη νύχτα έδεσε στο λιμάνι η υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού, για να βοηθήσει στα προβλήματα υδροδότησης.

Ο ΔΕΔΔΗΕ σε συνέχεια της ενημέρωσης του κοινού σχετικά με την ολική διακοπή ηλεκτροδότησης στην Ύδρα, η οποία σημειώθηκε χθες, Κυριακή, διευκρινίζει ότι έχει προχωρήσει στην αποστολή Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών (Η/Ζ), προκειμένου να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα η ηλεκτροδότηση του νησιού και ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της βλάβης τις πρωινές ώρες, με τη σύνδεση των Η/Ζ.

Επίσης, σε ανακοίνωσή του, ζητάει για μια ακόμη φορά συγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και -όπως αναφέρει- καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ταλαιπωρία τους.


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!