Βραβεία Grammy 2023: H Beyoncé έγραψε ιστορία

Οι νικητές των πιο σημαντικών μουσικών βραβείων
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η Beyoncé έγινε η καλλιτέχνιδα με τα περισσότερα βραβεία στην ιστορία των Grammy κατά τη διάρκεια μιας ιστορικής βραδιάς στο Λος Άντζελες.

Η τραγουδίστρια, η οποία έφτασε αργά στην τελετή αφού είχε κολλήσει στην κίνηση, κέρδισε τα βραβεία για το καλύτερο τραγούδι R&B, την καλύτερη χορευτική/ηλεκτρονική ηχογράφηση, το καλύτερο χορευτικό/ηλεκτρονικό άλμπουμ και την καλύτερη παραδοσιακή ερμηνεία R&B. Έχει κερδίσει σύνολο 32 βραβεία Grammy.

«Προσπαθώ να μην είμαι πολύ συναισθηματική», είπε η 41χρονη στη σκηνή αφού πέτυχε το ρεκόρ με το βραβείο για το καλύτερο χορευτικό/ηλεκτρονικό άλμπουμ. «Προσπαθώ να απολαύσω αυτή τη νύχτα». Επίσης απέτισε φόρο τιμής τόσο στον «όμορφο σύζυγό της» όσο και στην «queer κοινότητα για την αγάπη τους και για την "επινόηση" του είδους».

Ο Harry Styles πήρε το σημαντικότερο Grammy της βραδιάς, για το άλμπουμ της χρονιάς, για το Harry’s House. «Έχω εμπνευστεί τόσο πολύ από κάθε καλλιτέχνη αυτής της κατηγορίας», είπε κερδίζοντας την Beyoncé και την Adele. «Νομίζω ότι σε νύχτες όπως η σημερινή είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι δεν υπάρχει το καλύτερο στη μουσική». Κέρδισε επίσης το βραβείο καλύτερου ποπ φωνητικού άλμπουμ.

Η Adele κέρδισε το βραβείο για την καλύτερη σόλο ποπ ερμηνεία για το Easy on Me, το δέκατο έκτο Grammy της μέχρι σήμερα. «Πραγματικά ανυπομονούσα να έρθω απόψε», είπε στην αρχή μιας σύντομης αλλά συναισθηματικής ομιλίας κατά τη διάρκεια της οποίας συγκινήθηκε όταν μιλούσε για τον γιο της.

Ο Kendrick Lamar κέρδισε το βραβείο για την καλύτερη ερμηνεία ραπ, το καλύτερο ραπ τραγούδι και το καλύτερο ραπ άλμπουμ. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πολιτισμό που μου επέτρεψε να εξελιχθώ», είπε στην ομιλία του, αναφερόμενος στο άλμπουμ Mr. Morale & the Big Steppers ως ένα από τα πιο «δύσκολα» έργα του.

Η Lizzo κέρδισε το βραβείο για τον δίσκο της χρονιάς για το About Damn Time. «Είναι τόσο απροσδόκητο», είπε. «Θέλω να αφιερώσω αυτό το βραβείο στον Prince. Όταν χάσαμε τον Prince, αποφάσισα να αφιερώσω τη ζωή μου στη δημιουργία θετικής μουσικής». Επίσης, απέτισε φόρο τιμής στην Beyoncé που άλλαξε τη ζωή της, αποκαλώντας την «καλλιτέχνη της ζωής μας».

Η Bonnie Raitt κέρδισε τους Adele, Styles, Lamar, Lizzo και Beyoncé για το τραγούδι της χρονιάς με το Just Like That. «Είμαι τόσο έκπληκτη, δεν ξέρω τι να πω», είπε πριν αποτίσει φόρο τιμής στον φίλο και εμπνευστή της John Prine.
 
Η Kim Petras έγινε επίσης η δεύτερη τρανς γυναίκα που κέρδισε Grammy, παίρνοντας το βραβείο καλύτερου ποπ ντουέτου/ομάδας με τον Sam Smith για το τραγούδι τους Unholy. «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους τρανσέξουαλ θρύλους πριν από εμένα», είπε η Πέτρας, προτού αποτίσει φόρο τιμής στην αείμνηστη τραγουδίστρια Σόφι, λέγοντας ότι «η έμπνευσή της θα είναι για πάντα στη μουσική μου». Η Madonna παρουσίασε μια ερμηνεία των Petras και Smith λέγοντας: «Αν σε λένε σοκαριστικό, σκανδαλώδη, ενοχλητικό, προβληματικό, προκλητικό ή επικίνδυνο, σίγουρα έχεις κάτι.

Η τελετή επέστρεψε στο Λος Άντζελες, μετά το Λας Βέγκας όπου έγινε πέρυσι λόγω Covid.
Ο παρουσιαστής Trevor Noah είπε ότι η μουσική είναι κάτι που μας ενώνει παρά τις διαφορές μας. «Η μουσική δεν είναι μόνο η αρμονία του ήχου, αλλά η αρμονία των ανθρώπων», είπε. Την αποκάλεσε μέσο «απόρριψης του διχασμού για να βρεις στιγμές χαράς».

Πηγή: Guardian


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!