Ένα Α.Ι. τραγούδι στις υποψηφιότητες για Grammy;

Ένα κομμάτι που είχε κάνει πάταγο στις streaming πλατφόρμες
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Αφότου ο ανώνυμος παραγωγός Ghostwriter έγινε viral με το το ΑΙ τραγούδι "Heart On My Sleeve", μιμούμενο τις φωνές των Drake και The Weeknd, νωρίτερα φέτος, επιβεβαιώθηκε προσφάτως στους New York Times, ότι είναι προς εξέταση η υποψηφιότητα του τραγουδιού για βραβείο Grammy. 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Τον περασμένο Απρίλιο το "Heart On My Sleeve" «ανέβηκε» από τις πλατφόρμες και ξεπέρασε τις 600.000 προβολές στο Spotifyκαι τις 275.000 στο YouTube. Ωστόσο, λίγο αργότερα η Universal Music Group επέκρινε το κομμάτι, το οποίο δημιουργήθηκε με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, για παραβάσεις περιεχομένου και ενημέρωσε αναλόγως τις πλατφόρμες. Και τελικα το κομμάτι «κατέβηκε». 

Παρ' όλα αυτά, ο Ghostwriter υποστηρίζει την νομιμότητα της μουσικής, που δημιουργείται με τη χρήση ΑΙ και όπως προαναφέρθηκε οι εκπρόσωποί του επιβεβαίωσαν την ενδεχόμενη υποψηφιότητα του τραγουδιού για Grammy.



Σύμφωνα με τον CEO της Ακαδημίας Ηχογράφησης, ποο τραγούδι θα μπορούσε να είναι υποψήφιο για δημιουργικούς λόγους. Ο εκπρόσωπος του Ghostwriter - ο οποίος είναι επίσης ανώνυμος - επιβεβαίωσε ότι το «Heart on My Sleeve» είναι μια πρωτότυπη σύνθεση που γράφτηκε και ηχογραφήθηκε από ανθρώπους και γι' αυτό, υποστηρίζει πως είναι απολύτως επιλέξιμο επειδή γράφτηκε από άνθρωπο.

Το εμπόδιο, παρ' όλα αυτά, είναι η «εμπορική διαθεσιμότητα», ένα προαπαιτούμενο για να λάβει υποψηφιότητα. Σύμφωνα με τους Times, η Ακαδημία Ηχογράφησης πρέπει να επιβεβαιώσει ότι το τραγούδι είναι «διαθέσιμο σε όλη τη χώρα μέσω καταστημάτων, τρίτων διαδικτυακών λιανοπωλητών ή/και υπηρεσιών ροής». Λόγω της κατάργησής του από τις streaming πλατφόρμες, αυτό μπορεί να είναι το τέλος για το «Heart on My Sleeve». Από την άλλη πλευρά, ο εκπρόσωπος του Ghostwriter είπε ότι η ομάδα του έχει επίγνωση της εν λόγω εμπορικής διαθεσιμότητας.

Όσο για τον Drake και τον The Weeknd, κανένας από τους δύο καλλιτέχνες δεν φαίνεται να πηγαίνει στα Grammy, καθώς έχουν αμφότεροι μποϊκοτάρει το θεσμό.  Και το πιο «αστείο», θα είναι τελικά το τραγούδι -έστω και ΑΙ- να κερδίσει τόσο την υποψηφιότητα, όσο και... τα βραβεία, καθώς αυτά αποδίδονται στους δημιουργούς. 

Ο Ghostwriter, πάντως, παραμένει ανήσυχος και τώρα ετοιμάζει κάτι αντίστοιχο με το τραγούδι των "Travis Scott" και "21 Savage" με τίτλο «Whiplash»



Με πληροφορίες από Billboard

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!