Το νέο «Νέο κύμα» αγκαλιάζει τους ανθρώπους με αυτισμό

Κυκλοφορεί σε 1000 βινύλια για καλό σκοπό
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το «νέο Νέο κύμα» αποτελεί μία συλλογή, εμπνευσμένη αλλά, και αφιερωμένη, στους μικρούς και μεγαλύτερους ήρωες που έχουν διαγνωστεί με αυτισμό και τις οικογένειες τους.

Ο αυτισμός είναι η συχνότερη νευροαναπτυξιακή διαταραχή σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Δεν κάνει διακρίσεις, ούτε γνωρίζουμε τι τον προκαλεί. Δεν είναι ιάσιμος, ούτε ανιχνεύεται με προγεννητικό έλεγχο. Κάθε αυτιστικό άτομο έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και τις δικές του δυσκολίες. Κάποια άτομα μπορεί να είναι πλήρως λειτουργικά και να εξελιχθούν σε αυτόνομους ενήλικες και κάποια, μη λειτουργικά, με ισόβια ανάγκη υποστήριξης. Κάποια, ίσως να είναι εξαιρετικά χαρισματικά σε ορισμένους τομείς και να διαπρέψουν, και κάποια μπορεί να μη μιλήσουν ποτέ. Γι' αυτό άλλωστε ο αυτισμός είναι φάσμα.

Είναι όμως σχεδόν βέβαιο ότι όλα τα άτομα στο φάσμα του αυτισμού, όπως και οι οικογένειες τους, θα βρεθούν στη ζωή τους αντιμέτωποι με την προκατάληψη, την άγνοια, την αμάθεια και τον αποκλεισμό.

Το «Νέο νέο κύμα» κυκλοφορεί με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και να τον φέρει ένα βήμα πιο κοντά σε αυτά τα ιδιαίτερα άτομα. Να παρακινήσει τον καθένα που θα κρατήσει στα χέρια του αυτό το δίσκο να ενημερωθεί και να ανοίξει την αγκαλιά του.

Όλοι οι καλλιτέχνες, που συμμετέχουν στο δίσκο, μας χάρισαν με χαρά τα τραγούδια τους, για το σκοπό αυτό. Είναι 23 τραγούδια που έχουν κυκλοφορήσει μόνο σε ψηφιακές πλατφόρμες. Τους ευχαριστούμε ολους ιδιαίτερα για την συμπαράστασή τους.

Ο τίτλος του δίσκου πιστεύουμε ότι εκφράζει απόλυτα τη μουσική που αντιπροσωπεύει αυτή η νέα γενιά Ελλήνων καλλιτεχνών, που εκτός από τη συνάντησή τους στο δίσκο, αποτελούν μια μουσική σκηνή που φέρνει την αλλαγή στα μουσικά πραγματα.

Το εξώφυλλο του δίσκου και το artwork έχει επιμεληθεί ο εικαστικός Γιώργος Μαραζιώτης και συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Παύλος Παυλίδςη, ΛΕΞ, Παιδί Τραύμα, Δεσποινίς Τρίχρωμη, The Boy, Μελεντίνη, Mazoha, Pan Pan, Turboflow 3000, Nalyssa Green, Lumiere, Sci Fi River, Libbys, Capette, Sophie Lies, Olina, Omniah, Bhukhurah, Billie Kark, ΛΕΠΥΡ, Λουντέμης Μουρ, Eddie Dark, Dramachine, Melowsophie Music, Θεοδώρα Καπράλου, Θεοδοσία Mάργαρη, Γιώργος Μαραζιώτης, Ekelon, Αλεξάνδρα Κλημεντοπούλου.

Ο δίσκος κόπηκε με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση και κυκλοφορεί σε 1000 βινύλια, ενώ όλα τα έσοδα θα διατεθούν σε ιδρύματα που φιλοξενούν, εκπαιδεύουν, υποστηρίζουν και απασχολούν άτομα στο φάσμα του αυτισμού.

Όπως γράφει για το εξώφυλλο του δίσκου η παιδίατρος – αναπτυξιακή παιδίατρος, Αλεξάνδρα Κλημεντοπούλου : «Οι κοινωνίες ωριμάζουν όταν συμπεριλαμβάνουν αντί να αποκλείουν την διαφορετικότητα. Γιατί ο αυτισμός δεν είναι επιλογή, η αποδοχή του όμως είναι.»

Μία χορηγία της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!