Το Μέγαρο «ραπάρει» με τον 12ο Πίθηκο

«Αυτό που πρόκειται να ζήσουμε στην Αθήνα δεν το περιμένει κανείς»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
14/12/2023

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
Μετά από το sold out Red Bull Symphonic τον περασμένο Δεκέμβριο στη Θεσσαλονίκη, ο 12ος Πίθηκος μαζί με το crew του ετοιμάζονται για ένα δυνατό show και αυτή τη φορά… στην Αθήνα.

Στις 09 Ιανουαρίου 2024, ώρα 20.00, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα υποδεχτεί έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ραπ σκηνής, τον Άκη (a.k.a. 12ο Πίθηκο), ο οποίος μαζί με την καταξιωμένη Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ πρόκειται να ταξιδέψουν το κοινό σε μια μοναδική μουσική εμπειρία, που αφηγείται την ανεπανάληπτη ιστορία μιας συνεργασίας μεταξύ ταλαντούχων καλλιτεχνών από διαφορετικό background.

Αν κάποιος μπορεί να συνδυάσει άψογα τη ραπ και την κλασική μουσική, αυτός είναι ο 12ος. “Είναι πολύ σημαντικός παράγοντας το να μπορώ να φανταστώ τα τραγούδια μου ενορχηστρωμένα με συμφωνική ορχήστρα και να ακουστούν καλά στο κεφάλι μου“, είχε πει πέρσι προτού ξεσηκώσει το κοινό στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Φέτος, μαζί με τον Άκη (a.k.a. 12ο Πίθηκο) θα εμφανιστούν ο Άσαρκος και ο Hatemost, οι 2 από τους 3 MCs του θρυλικού συγκροτήματος Βήτα Πεις, καθώς και ο Εισβολέας, ο ταλαντούχος ράπερ που καταφέρνει με έναν μαγικό τρόπο να συνδυάσει τη ραπ με το ρεμπέτικο και τα μπλουζ, αλλά και ο Sonqo Pura, μέλος των “Επίλεκτων”.

“Μετά την τεράστια επιτυχία που έκανε το 1ο Red Bull Symphonic δεν γινόταν να μην το επαναλάβουμε και ήθελα πολύ ο επόμενος σταθμός να είναι η Αθήνα. Πάνω στη σκηνή θα ανέβουν μαζί μου και τέσσερα μεγάλα ταλέντα της ραπ σκηνής, και πολύ δικοί μου άνθρωποι, και είμαστε έτοιμοι να τα δώσουμε όλα. Αυτό που πρόκειται να ζήσουμε δεν το περιμένει κανείς“, τονίζει ο 12ος Πίθηκος.

Η δυναμική παρουσία των πέντε αυτών καλλιτεχνών από την ραπ σκηνή θα συναντήσει την αρμονία της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και μαζί θα συνθέσουν μία φαντασμαγορική βραδιά γεμάτη έντονα συναισθήματα και γνωστά τραγούδια που θα ερμηνευτούν υπό τους ήχους της κλασσικής μουσικής.

Λίγα λόγια για το Red Bull Symphonic

Αυτή η πρωτοποριακή ιδέα γεννήθηκε το 2020 στην Αυστρία με το θρυλικό δίδυμο της ηλεκτρονικής μουσικής, Camo & Krooked να δημιουργεί μια εντελώς νέα συναυλιακή εμπειρία που δεν είχε ξαναγίνει ποτέ. Μάλιστα, η ιδέα προήλθε από έναν φίλο τους το 2014 αλλά άρχισε να παίρνει μορφή το 2018 με κάποιες πρώτες συζητήσεις του διδύμου με το Red Bull. «Ήμασταν αρκετά αβέβαιοι στην αρχή, γιατί πρόκειται για ένα τόσο μεγάλο project και πολλά πράγματα θα μπορούσαν να πάνε στραβά. Αλλά όσο περισσότερο μπαίναμε στη διαδικασία σκέψης, τόσο περισσότερο μας έδινε κίνητρο», είχαν σχολιάσει πριν 3 χρόνια οι Camo & Krooked. Πλέον, το Red Bull Symphonic έχει διαδοθεί παγκοσμίως, από την Αυστραλία μέχρι την Αμερική και προσφέρει μία εκπληκτική εμπειρία σε όποιον το παρακολουθήσει.

Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής
Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ιδρύθηκε το 1954 από τον επιφανή συνθέτη και πιανίστα Γιάννη Κωνσταντινίδη (ή Κώστα Γιαννίδη όπως ήταν γνωστός) και τον μουσικοσυνθέτη Άκη Σμυρναίο (Γαληνό Κιουσόγλου). Μία από τις κορυφαίες στιγμές στην πορεία της ορχήστρας είναι η συμμετοχή της στα πρώτα “Φεστιβάλ Ελαφρού Τραγουδιού” όπου τραγουδήθηκαν οι πρώτες επιτυχίες του Μ. Χατζιδάκη και του Μ. Θεοδωράκη.

Μάλιστα, φέτος η Ορχήστρα γιορτάζει τα 70 χρόνια και το Red Bull Symphonic αποτελεί το πρώτο επετειακό event της χρονιάς. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της και μαέστρος, Γιώργος Αραβίδης ο οποίος διαθέτει μία μακρά πορεία στη διεύθυνση ορχήστρας, στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα. Μάλιστα, η πρώτη φορά που διηύθυνε στην Ελλάδα ήταν μόλις σε ηλικία 26 ετών.

Στο Red Bull Symphonic ο κ. Αραβίδης θα φέρει κοντά μουσικούς και καλλιτέχνες και θα δώσει νέα πνοή στα τραγούδια των καλλιτεχνών. Εισιτήριο εδώ.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!