Νίκος Πορτοκάλογλου: Δεύτερη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η νέα ημερομηνία προστέθηκε έπειτα από την εξάντληση των εισιτηρίων της πρώτης.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Τα εισιτήρια για την προγραμματισμένη συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου, στις 30 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών εξαντλήθηκαν οπότε αποφασίστηκε να προστεθεί και μια δεύτερη μουσική βραδιά, την Παρασκευή 29 Μαρτίου.

«Εδώ είναι το ταξίδι» είναι ο τίτλος της μουσικής παράστασης τραγουδοποιού, που θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη. Το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί σκιαγραφεί το καλλιτεχνικό πορτρέτο του Νίκου Πορτοκάλογλου «αλλιώς», ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτεται η συμφωνική διάσταση των τραγουδιών του και αναδεικνύεται η αρμονική συνύπαρξη δύο ξεχωριστών μουσικών κόσμων: η τραγουδοποιία του Ν. Πορτοκάλογλου, η οποία συνδυάζει στοιχεία από το λαϊκό και παραδοσιακό τραγούδι ‒αλλά και από το ροκ και τα μπλουζ‒, με τον συμφωνικό ήχο της ορχήστρας που εκπροσωπεί τη δυτική κλασική παράδοση.

Κεντρικός πυλώνας της συναυλίας είναι η συνάντηση μουσικών από διαφορετικές γενιές: από τη γενιά του 1980 στην οποία ανήκει ο ίδιος μέχρι τις γενιές του σήμερα που εκπροσωπούνται από τη Χορωδία του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Παλλήνης και το συμφωνικό σύνολο Underground Youth Orchestra. Με τον Νίκο Πορτοκάλογλου τραγουδούν η νέα ερμηνεύτρια Μυρτώ Βασιλείου, ο πολυτάλαντος συνεργάτης του Βύρων Τσουράπης και, ως εκλεκτός καλεσμένος, ο Γιώργος Περρής.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!