«Σχεδία» - Μποφίλιου, Μουζουράκης & άλλοι «Πωλητές για μία ώρα»

(PHOTOS) Δείτε ποιοι θα είναι πού σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Άνθρωποι από το χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών και άλλοι γνωστοί συνάνθρωποί μας ετοιμάζονται να μπουν στο κόκκινο γιλέκο και να καταλάβουν για μία ώρα ένα από τα πόστα των πωλητών της «σχεδίας».

Η συγγραφέας Ελένη Πριοβόλου, οι ηθοποιοί Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Νίκος Αναδιώτης, Γιώργος Κοτανίδης, Γιώργος Νανούρης, Γιολάντα Μπαλαούρα, Όμηρος Πουλάκης, Γιούλικα Σκαφιδά, Γιάννης Στάνκογλου, Θεοδώρα Τζήμου, από το χώρο της μουσικής η Ματούλα Ζαμάνη, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Λεωνίδας Μπαλάφας και η Νατάσσα Μποφίλιου, ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου, οι παρουσιαστές Γιώργος Λέντζας και Χρήστος Φερεντίνος, ο καλλιτέχνης Γιώργος Μαυρίδης με τη Μόλυ, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Γιάννης Αναστασάκης, ο διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Ορέστης Ανδρεαδάκης, γνωστοί δημοσιογράφοι, στελέχη και εργαζόμενοι εταιρειών, φίλοι και υποστηρικτές του ελληνικού περιοδικού δρόμου αλλά και οι κορασίδες του ΠΑΟΚ κρατώντας τη «σχεδία» ψηλά, θα κάνουν αυτό το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου (12:00-13:00) κεντρικά «πόστα» της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης δικά τους για να στείλουν το δικό τους μήνυμα ενάντια στη φτώχεια και του κοινωνικό αποκλεισμό. Όλα αυτά στο πλαίσιο των δράσεων της Διεθνούς Εβδομάδας Πωλητών Περιοδικών Δρόμου (International Vendors Week), στις οποίες, βεβαίως, συμμετέχει και το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου.

Ποιοι θα είναι πού


«Πωλητής για μία ώρα», ή επί το αγγλικότερον «Celebrity Selling», λέγεται η δράση που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου και είναι αφιερωμένη στους ανά τον κόσμο πωλητές των περιοδικών δρόμου.

Στην Αθήνα, το γιλέκο της «σχεδίας» θα φορέσουν η συγγραφέας Ελένη Πριοβόλου (στην Εθνική Βιβλιοθήκη), οι τραγουδιστές Πάνος Μουζουράκης (Μετρό Ακρόπολη), Λεωνίδας Μπαλάφας (πλατεία Μοναστηρακίου), Νατάσσα Μποφίλιου (οδός Ερμού), οι ηθοποιοί Αλεξάνδρα Αϊδίνη (πλατεία Αγίας Ειρήνης), Γιώργος Κοτανίδης (πλατεία Κολωνακίου), Όμηρος Πουλάκης (στη λαϊκή αγορά των Εξαρχείων, επί της οδού Καλλιδρομίου), Γιούλικα Σκαφιδά (οδός Βουκουρεστίου & Πανεπιστημίου), Γιάννης Στάνκογλου (πλατεία Καπνικαρέας), Θεοδώρα Τζήμου (πλατεία Κοραή), ο διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Ορέστης Ανδρεαδάκης (πλατεία Συντάγματος), ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου (Μετρό Μοναστηράκι, έξοδος Αθηνάς) και ο παρουσιαστής Χρήστος Φερεντίνος (μέσω Instagram).
27858559 938647069624193 6530190164162576089 n
Στη Θεσσαλονίκη, στα πόστα τους θα είναι στην ώρα τους και θα μας περιμένουν οι ηθοποιοί Νίκος Αναδιώτης (Τσιμισκή και Καρόλου Ντηλ), Γιώργος Νανούρης (Τσιμισκή και Αγ. Σοφίας), Γιολάντα Μπαλαούρα (Μητροπόλεως και Αγίας Σοφίας), η τραγουδίστρια Ματούλα Ζαμάνη (Τσιμισκή και Κομνηνών), ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Γιάννης Αναστασάκης (Τσιμισκή και Δ. Γούναρη), ο tattoo artist Γιώργος Μαυρίδης, μαζί με τον παρουσιαστή Γιώργο Λέντζα και τη Μόλυ (Τσιμισκή και Αριστοτέλους) και οι δημοσιογράφοι Κωστής Ζαφειράκης (Τσιμισκή και Π.Π. Γερμανού), Νικόλ Καζαντζίδου (πλατεία Αγίας Σοφίας), Ευθύμιος Σαββάκης (Τσιμισκή και Π. Μελά) και Αλέξανδρος Τανασκίδης (Τσιμισκή και Βενιζέλου). Οι κορασίδες του ΠΑΟΚ θα βρίσκονται στη συμβολή των οδών Ερμού και Αριστοτέλους.
27750846 938647139624186 2343213063811041519 n
Οι άνθρωποι της McCANN Worldgroup θα είναι την Πέμπτη το πρωί, από τις 9:30 ώς τις 10:30 πμ. στο μετρό Χαλανδρίου, ενώ την ίδια ώρα οι άνθρωποι της Teleperformance θα στέλνουν, με το δικό τους τρόπο, μηνύματα αλληλεγγύης και αγάπης από τις στάσεις του ηλεκτρικού στον Πειραιά, του Μοσχάτου και της Καλλιθέας, και οι άνθρωποι της Kantar Millward Brown και Kantar TNS έξω από τις στάσεις Μετρό Αμπελόκηποι και Νομισματοκοπείο. Τέλος, το πρωί της Παρασκευής (9:30 με 10:30), οι άνθρωποι της Interamerican θα είναι εκεί, στις εξόδους του σταθμού Μετρό Συγγρού Φιξ, φορώντας πάντα το κόκκινο γιλέκο.
27750825 938647246290842 1160448955796782923 n
Να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο πάντα της Διεθνούς Εβδομάδας Πωλητών Περιοδικών Δρόμου, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθούν δύο δωρεάν κοινωνικές περιηγήσεις «Αόρατες Διαδρομές», με οδηγούς πωλητές του περιοδικού, που θα ξεκινήσουν, όπως πάντα, από τα γραφεία της «σχεδίας», δίνοντας μία μοναδική ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωριστούν με την «άλλη πόλη», τον άλλο άνθρωπο, που μόνο «άλλος» δεν είναι. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς στο 213 0231220 ή να στείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

«112 εφημερίδες δρόμου, 41 χώρες, 5 ήπειροι, 14.000 άστεγοι πωλητές, 6.000.000 αναγνώστες, 1 φωνή ενωμένη ενάντια στη φτώχεια» είναι το σύνθημα του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων του Δρόμου (International Network of Street Papers - INSP, www.insp.ngo).

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!