«Σταύρος Κουγιουμτζής - Άσε με πάλι να σου πω…» σε «Κλειδί του Σολ» και «Στούντιο 4

Ο Θανάσης Γιώγλου, συγγραφέας του βιβλίου, στην Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
21/11/2023

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η πρόσφατη κυκλοφορία του βιβλίου του Θανάση Γιώγλου «Σταύρος Κουγιουμτζής – Άσε με πάλι να σου πω…», καθώς και η επικείμενη παρουσίασή του την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στη μουσική σκηνή «Σφίγγα» της Αθήνας, έδωσαν την αφορμή στον ραδιοφωνικό παραγωγό Σιδερή Πρίντεζη για την πραγματοποίηση ενός ωριαίου αφιερώματος στον συνθέτη, με καλεσμένο τον Θανάση Γιώγλου, στην εκπομπή του στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου από τις 4 μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Στη διάρκεια της εκπομπής ακούστηκαν, κυρίως, ανέκδοτες ραδιοφωνικές ηχογραφήσεις τραγουδιών του Σταύρου Κουγιουμτζή, από το πλούσιο και καλοδιατηρημένο αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Μπορείτε να ακούσετε την εκπομπή εδώ όπως και στο video που ακολουθεί.



Λίγο μετά, ο Θανάσης Γιώγλου εμφανίσθηκε στην εκπομπή «Στούντιο 4» που παρουσιάζουν στην ΕΡΤ η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος και συζήτησε με τη δημοσιογράφο Φανή Πλατσατούρα, σχετικά με την έκδοση του βιβλίου για τον Σταύρο Κουγιουμτζή.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 2:12:49 εδώ καθώς και στο video του επίσημου καναλιού της ΕΡΤ στο YouTube.




Ακολούθως, ο συγγραφέας του βιβλίου συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Γιώργο Γιανναράκο και τη Μαίρη Βενέζη στο πλαίσιο της εκπομπής τους «Μπλε σαν πορτοκάλι», που μεταδίδεται από τις συχνότητες του Πρώτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, με θέμα την κυκλοφορία και την παρουσίαση του βιβλίου για τον Σταύρο Κουγιουμτζή.

Το σχετικό απόσπασμα το ακούτε στο 37:20 εδώ.

Η συγγραφή του βιβλίου ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2007 και ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2023. Προλογίζουν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β’, η σύζυγος του συνθέτη Αιμιλία Κουγιουμτζή και ο τραγουδοποιός Στάθης Παχίδης.
Η παρουσίασή του θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ, στη μουσική σκηνή «Σφίγγα» στο κέντρο της Αθήνας, παρουσία ξεχωριστών ομιλητών, τραγουδιστών και μουσικών.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Αθηνά Καμπάκογλου. Για τον Σταύρο Κουγιουμτζή και το βιβλίο θα μιλήσουν η Αιμιλία Κουγιουμτζή, ο Γιώργος Ανδρέου, ο Αλέξης Βάκης, ο Θανάσης Γιώγλου και ο Γιώργος Νταλάρας!

Θα τραγουδήσουν ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Σοφία Παπάζογλου και ο Μπάμπης Τσέρτος, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η σκηνοθέτης και ηθοποιός Παυλίνα Χαρέλα.

Την οκταμελή ορχήστρα επιμελείται ο συνθέτης Νικήτας Βοστάνης, που θα παίξει φλάουτο, μαζί με τους εξαίρετους μουσικούς: Πέτρος Καπέλλας (μπουζούκι), Θάνος Πραξιγάς (μπουζούκι), Νικόλας Βοστάνης (μπάσο), Θάνος Μπένος (πιάνο), Κώστας Αραβαντινός (κιθάρα), Αλέξανδρος Καμπουράκης (ακορντεόν), Άγγελος Κουσάκης (κρουστά) και Θανάσης Κουστιάνης (μπαγλαμάς). Επίσης, ο τραγουδοποιός Βαγγέλης Τζίτζης, μαζί με τον κιθαρίστα Τάσο Ζαφειρίου θα παρουσιάσουν ένα καινούργιο τραγούδι αφιερωμένο στον Σταύρο Κουγιουμτζή.

Για πληροφορίες και κρατήσεις εδώ.

Μουσική σκηνή Σφίγγα

Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής
(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6987844845, 2114096149
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

02.αφισα.jpg

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!