Ψαραντώνης & Βασίλης Παπακωνσταντίνου συμπράττουν σε νέο δίσκο

Η «Χαραυγή» των αδερφών Μιχάλη & Αντώνη Φραγκιαδάκη ενώνει τους δύο καλλιτέχνες.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
O Ψαραντώνης και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου δε χρειάζονται συστάσεις, όμως η συνεργασία τους έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Αν προσθέσουμε τη μουσική επιμέλεια από τους ταλαντούχους Μιχάλη και Αντώνη Φραγκιαδάκη, το τελικό αποτέλεσμα είναι η «Χαραυγή» στη δισκογραφία.

Ο δίσκος αποτελείται από δέκα μουσικά έργα. Ακόμα και η γνωστή επιτυχία των αδελφών Φραγκιαδάκη «Πάντα θλιμμένη χαραυγή», αποκτά μια νέα, ιδιαίτερη μουσική αποτύπωση, μέσα από το ντουέτο των δυο μεγάλων τραγουδιστών, Ψαραντώνη και Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Οι Μιχάλης & Αντώνης Φραγκιαδάκης, πέρα από τις νέες συνθέσεις τους, παρουσιάζουν το μουσικό τους ταλέντο και στο παραδοσιακό τραγούδι της Γέργερης «Στου παπα-χατζή το μύλο» (Γεργιανός πηδηχτός).

Στο δίσκο συμμετέχουν διάφοροι αξιόλογοι μουσικοί, χορωδίες, καθώς και ξεχωριστοί στιχουργοί που έντυσαν τις μουσικές με τα λόγια τους.

Αντώνης & Μιχάλης Φραγκιαδάκης


Ο Αντώνης & ο Μιχάλης Φραγκιαδάκης, γνήσιοι Κρητικοί καλλιτέχνες με πολλές ανησυχίες, πάντρεψαν στο πέρασμα των χρόνων στοιχεία της Κρητικής μουσικής με αυτά της έντεχνης. Δεξιοτέχνες, συνθέτες, τραγουδιστές, δάσκαλοι Κρητικής μουσικής, επαγγελματίες μουσικοί. Έχουν συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως Θανάσης Σκορδαλός, Νίκος Ξυλούρης, Λεωνίδας Κλάδος, Γιώργος Παπαδάκης, Γιάννης Μαρκόπουλος, Ψαραντώνης, Μάνος Μουντάκης, Βασίλης Σκουλάς, Χαράλαμπος Γαργανουράκης, Γιάννης Καλομοίρης, Βασίλης Σταυρακάκης, Αντώνης Βαρδής, Γιάννης Χαρούλης, Μιχάλης Τζουγανάκης, Μίλτος Πασχαλίδης, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Αντώνης Μαρτσάκης, Χαΐνηδες κ.ά.

Το 1985 γράφουν μαζί τον πρώτο τους δίσκο, τη «Μεγάλη Συνάντηση» που αφήνει σφραγίδα στην Κρητική Μουσική με το κομμάτι «Πάντα Θλιμμένη Χαραυγή». Ακολουθούν οι δίσκοι «Πρωτοφανίστικος Σεβντάς», «Αφιέρωμα στον έρωτα», «Μουσική Άνοιξη» με το τραγούδι «Έσβησε ο αέρας το κερί», «Άντρας που δεν εκάτεχε», «Φεγγάρι τόσα μυστικά» και άλλα. «Τα τραγούδια της τσέπης» και το διπλό CD «Δεν έχει η αγάπη σύνορα», «Στου πυρομάχου τη φωτιά» και άλλα.
xayraigo.jpg
Η «Χαραυγή» κυκλοφορεί στις 22 Μαΐου από τη Rain Music σε αποκλειστική διάθεση DMS+ και για την Κρήτη από την «Αεράκης - Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι & Σείστρον».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!