Πέθανε ο ντράμερ των «Τρυπών», Γιώργος Τόλιος

Σε ηλικία 58  ετών 
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο ντράμερ του συγκροτήματος Τρύπες, Γιώργος Τόλιος, δεν μένει πια εδώ. Ο 58χρονος μουσικός άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 58 ετών από άγνωστη έως τώρα αιτία.

Την στενάχωρη αυτή απώλεια έκανε γνωστή η φίλη του δημοσιογράφος Μαρίνα Αγγελάκη με ανάρτησή της στο facebook. 

Ο Γιώργος Τόλιος, ένα σημαντικό και αγαπητό κομμάτι του Ελληνικού Rock από τους κορυφαίους ροκ ντράμερ. Ξεκίνησε την πορεία του το 1985 αντικαθιστώντας στα τύμπανα τον Κώστα Φλωροσκούφη στις Τρύπες ξεκινώντας τις live εμφανίσεις με το συγκρότημα στο club Rodeo, στο Κύτταρο και στο Λυκαβηττό, ανοίγοντας την συναυλία του Δημήτρη Πουλικάκου. 

Οι Τρύπες έκανα την εμφάνισή τους στην ελληνική σκηνή και γρήγορα καθιερώνονται με την «Ταξιδιάρα Ψυχή»κάνοντας αίσθηση στην εναλλακτική ροκ σκηνή στα μέσα της δεκαετίας του ’80.

Αέρας του Τόλιου Τρύπες 1999 Στιχοι Γιώργος Τόλιοςκαι σύνθεση Γιώργος Τόλιος


 Ο Γιώργος Τόλιος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23 Φεβρουαρίου 1965, όπου ιδρύθηκαν οι Τρύπες.Μεγαλωμένος μέσα στα γήπεδα λόγω του πατέρα του, που ήταν αρχηγός της Δόξας Δράμας τη δεκαετία του ’50. Έγινε ντράμερ όπως και ο αδερφός του Πάνος Τόλιος που έγινε μέλος της άλλης επιδραστικής μπάντας από τη Θεσσαλονίκη, τα Ξύλινα Σπαθιά. 

Μια πρωτοτυπία στα δεδομένη της ελληνικής σκηνής, δύο αδέρφια, δύο ντράμερ και μάλιστα στα δύο από τα σπουδαιότερα συγκροτήματα όλων των εποχών στην ελληνική ροκ σκηνή.  

Όταν ο αδερφός του Γιώργου, ο Πάνος συμμετείχε στο δισκογραφικό ντεμπούτο των Ξύλινων Σπαθιών «Ξεσσαλονίκη», περίπου την ίδια χρονική στιγμή, το 1993, οι Τρύπες κυκλοφορούσαν το τέταρτο μεγάλο δίσκο τους «Εννέα Πληρωμένα Τραγούδια» (1993) με τον Γιώργο Τόλιο στα τύμπανα.

Είχαν προηγηθεί το ντεμπούτο άλμπουμ «Τρύπες» το 1985, «Πάρτυ στον 13οΌροφο» το 1987 και «Τρύπες στον Παράδεισο» (1990).

Συμμετείχε επίσης και στα επόμενα 4 άλμπουμ των Τρυπών έως τη διάλυσή τους: «Κράτα το Σόου Μαϊμού» (1994), «Κεφάλι Γεμάτο Χρυσάφι» (1996), «Μέσα Στη Νύχτα των Άλλων» (1999).

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!