Οι θρυλικοί Βρετανοί THE EXPLOITED για τελευταία φορά στην Αθήνα

Η ιστορία του πανκ-ροκ συγκροτήματος Exploited αρχίζει στα τέλη της δεκαετίας του ’70
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
O πρώτος δίσκος τους είχε τον τίτλο "Punks Not Dead" που έμελλε να γίνει σύνθημα στα χείλη όλων των πάνκηδων. Η ιστορία του πανκ-ροκ συγκροτήματος Exploited ξεκινά στα τέλη της δεκαετίας του ’70 στο Εδιμβούργο της Σκωτίας. Ήταν γνωστοί για τους επιθετικούς και πολιτικά φορτισμένους στίχους τους, καθώς και για τις ενεργητικές ζωντανές εμφανίσεις τους.

Το συγκρότημα διευθυνόταν από τον τραγουδιστή Wattie Buchan, ο οποίος είχε μια σκληρή ανατροφή στις εργατικές γειτονιές του Εδιμβούργου. Η φτωχική ζωή και η βίαιη συμπεριφορά καθώς και εμπειρίες του Buchan στο δρόμο βοήθησαν να διαμορφωθεί η αδιάλλακτη στάση του συγκροτήματος.
The Exploited Wattie Buchan
Τις πρώτες μέρες, οι The Exploited έπαιζαν σε τοπικά παμπ και κλαμπ, αλλά γρήγορα κέρδισαν θαυμαστές μεταξύ της πανκ ροκ σκηνής στη Σκωτία. Το πρώτο τους άλμπουμ, "Punks Not Dead", κυκλοφόρησε το 1981 και έγινε αμέσως κλασικό, εδραιώνοντας τη θέση τους ως ένα από τα πιο σημαντικά πανκ ροκ συγκροτήματα της εποχής.

Καθώς η δημοτικότητά τους μεγάλωνε, οι The Exploited άρχισαν να περιοδεύουν εκτενώς σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, διαδίδοντας το μήνυμά τους για τον αντιαυταρχισμό και την εξέγερση. Οι ζωντανές εμφανίσεις τους ήταν διαβόητες και θορυβώδεις, με τον Buchan να προκαλεί συχνά το κοινό και να τους ενθαρρύνει να συμμετάσχουν στο χάος.

Αλλά καθώς οι The Exploited γνώρισαν μεγαλύτερη επιτυχία, έγιναν επίσης στόχος διαμάχης. Κάποιοι κατηγόρησαν το συγκρότημα για προώθηση της βίας και ενθάρρυνση της αντικοινωνικής συμπεριφοράς, ενώ άλλοι επέκριναν τους απλοϊκούς στίχους και την έλλειψη μουσικής πολυπλοκότητας.

the exploited 2017b

Παρά την κριτική, οι The Exploited συνέχισαν να περιοδεύουν και να κυκλοφορούν νέα μουσική κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 και στη δεκαετία του ’90. Οι θαυμαστές τους παρέμειναν πιστοί και το μήνυμα της μπάντας για περιφρόνηση και αντίσταση συνέχισε να αντηχεί σε γενιές πανκ.

Το 2019, οι The Exploited γιόρτασαν την 40η επέτειό τους ως συγκρότημα, μια απόδειξη της διαρκούς επιρροής τους στο πανκ ροκ και τη λαϊκή κουλτούρα. Σήμερα, η μουσική τους συνεχίζει να εμπνέει νέες γενιές θαυμαστών να αμφισβητήσουν την εξουσία και να αγωνιστούν για έναν καλύτερο κόσμο.

The Exploited onstage 2014 Wattie Buchan

Το Gagarin 205 ενημερώνει για την συναυλία τους εκεί:


Μετά την εκρηκτική εμφάνιση τους το 2017 στο Vive Le Punk Rock Fest, ήταν επιβεβλημένο αυτό το comeback-φωτιά. Μια συναυλία που δεν χάνεται με τίποτα, που αυτή τη φορά πέφτει ακριβώς πριν τις διακοπές του Πάσχα. Την Πέμπτη 13 Απριλίου 2023 οι The Eploited live στο “Gagarin 205” (Λιοσίων 205).

Έχοντας 45 σχεδόν χρόνια αδιάκοπης πορείας και 8 ιστορικά studio albums οι Exploited είναι η μπάντα που ξαναζωντάνεψε το Punk στην δεκαετία του 80, κάνοντας επιθετικότερο τον ήχο και δίνοντας παράδειγμα σε εκατοντάδες μπάντες εκείνης της εποχής, πως το Punk είναι ζωντανό και θα μείνει για πάντα! Με μια φράση που τα λέει όλα: PUNK’S NOT DEAD!

Το stage του Gagarin θα το μοιραστεί η καταλληλότερη εγχώρια μπάντα: ΟΜΙΧΛΗ! Δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις, μιας και οι δικοί μας Street Punks από το 1995 έχουν γράψει την δική τους ιστορία στην ελληνική σκηνή και όχι μόνο, γράφοντας τον πρώτο ελληνόφωνο Street Punk δίσκο πριν από 20 χρόνια.

Πληροφορίες

The Eploited live
Πέμπτη 13 Απριλίου 2023

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30
Ώρα έναρξης της συναυλίας: 21:00
Gagarin 205, Λιοσίων 205, 10445 Αθήνα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

Σημεία προπώλησης:
Black Hole Kipseli, Κυψέλης 25 11257 Αθήνα
Scarecrow Records, Σολώμου 35, 10682 Εξάρχεια
Rhythm Records Εμ. Μπενάκη 74, 10681 Έξαρχεια
Beans & Hops Λεωφ. Ηράκλειου 43, 17564 Άνω Πατήσια
Dildo Tattoo Studio Νεφέλης 10, 11141 Π.Φάληρο

Τιμές εισιτηρίων:

Early Bird 20€ (sold out)
Λοιπή προπώληση 22€/25€
Ταμείο/Πόρτα 25€

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!