Thin Lizzy σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (09/11 & 10/11)

(VIDEO) Πεντέμισι χρόνια μετά την πρώτη επίσκεψή τους στην Ελλάδα, το θρυλικό hard rock συγκρότημα επανέρχεται στη χώρα μας για…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
31/07/2012

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Σταύρος Βεργίδης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

δύο συναυλίες. Συγκεκριμένα θα εμφανιστούν την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στην Αθήνα, στο Gagarin και το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στο Principal.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 25 ευρώ στην προπώληση (www.ticketarena.gr, Tickethouse, καταστήματα Public) ενώ τις ημέρες των συναυλιών θα πωλούνται μόνο από τα ταμεία των συναυλιακών χώρων προς 30 ευρώ. Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 20:00.

Να σημειώσουμε πως το γκρουπ επανασυνδέθηκε το 1986 και η σύνθεσή του πλέον απαρτίζεται από τους: Scott Gorham (κιθάρα), Brian Downey (ντραμς) και Darren Wharton (πλήκτρα) -οι οποίοι συγκαταλέγονται και τον ιστορικό πυρήνα της μπάντας- καθώς και τους «περπατημένους» στα rock μονοπάτια Damon Johnson , Marco Mendoza , Ricky Warwick .

Οι Thin Lizzy σχηματίστηκαν στο Δουβλίνο το 1969. Ηγετική φιγούρα τους ο συνθέτης, τραγουδιστής και μπασίστας Phil Lynott ο οποίος χάθηκε πρόωρα το 1986 σε ηλικία μόλις 37ετών. Το δισκογραφικό τους ντεμπούτο έγινε το 1970 με το « The Farmer ». Αμέσως μετά μετακομίζουν στο Λονδίνο όπου ηχογραφούν τα άλμπουμ « Thin Lizzy » (1971) και « Shades of a Blue Orphanage » (1972) μέσω τον οποίων έγιναν ευρύτατα γνωστοί και δημοφιλείς. Μέχρι και λίγα φεγγάρια πριν τη φυγή του Phil Lynott κυκλοφορούσαν κάθε χρόνο και ένα καινούργιο δίσκο με σημαντική αποδοχή, καλλιτεχνικό εκτόπισμα και πωλήσεις.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!