Ο Τζον Μάγιαλ «κρέμασε τα παπούτσια» και κονταροχτυπιέται με τον Μπάντι Γκάι για το Γκράμι

Έγινε 89 ετών
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο John Mayall ο βρετανός θρύλος των μπλουζ έγινε 89 ετών στις 29 Νοεμβρίου 2022. Ωστόσο η ηλικία δεν τον εμπόδισε να κάνει σπουδαία πράγματα και να κυκλοφορήσει ένα νέο στούντιο άλμπουμ το 2022. Μετά από μια κρίση πνευμονίας που πέρασε το 2018, βρίσκεται υπό συνεχή ιατρική φροντίδα και όπως έχει πει ο ίδιος προτιμά να συνεχίσει να τις ζωντανές εμφανίσεις κοντά στο σπίτι του στην Καλιφόρνια.

«Αποφάσισα, λόγω των κινδύνων της πανδημίας και της προχωρημένης ηλικίας μου, ότι είναι καιρός να κρεμάσω τα παπούτσια του δρόμου (road shoes). Ως αποτέλεσμα, θα μειώσω ριζικά το πρόγραμμα των περιοδειών μου και θα περιορίσω τις εμφανίσεις μου σε τοπικές παραστάσεις κοντά στο σπίτι μου στην Καλιφόρνια και σε περιστασιακές συναυλίες πιο μακριά. Ωστόσο, οι επικές μου «σκυλίσιες μέρες» έφθασαν στο τέλος τους. Θέλω να ευχαριστήσω το κοινό μου για όλη την υποστήριξή σας σε όλες τις μουσικές μου εκδηλώσεις.

Ήταν ένα προνόμιο που πέρασα τη ζωή μου κάνοντας αυτό που αγαπώ και να σας έχω μαζί μου σε όλο αυτό. Μπορεί να μην ταξιδεύω στην τοποθεσία σας, αλλά θέλω να συνεχίσω να μοιράζομαι την αγάπη μου για το Blues μαζί σας. Έχω μια νέα μουσική προσφορά που έρχεται στο δρόμο σας με τη μορφή του άλμπουμ μου, The Sun is Shining Down [κυκλοφόρησε στις 28 Ιανουαρίου 2022 μέσω της Forty Below Records], στο οποίο συμμετέχουν οι Greg Rzab και Jay Davenport που είναι μαζί μου για πολλά χρόνια. Μερικοί συναρπαστικοί ειδικοί καλεσμένοι [συμπεριλαμβανομένου του Mike Campbell των Heartbreakers]. Είμαι περήφανος για το αποτέλεσμα και ενθουσιασμένος που το μοιραστήκαμε μαζί σας. Ανυπομονώ να δω όσους από εσάς μπορείτε να παρακολουθήσετε τα τοπικά μου σόου και θα μου λείψετε όλοι όσοι δεν μπορείτε, αλλά όπως πάντα, συνεχίστε να αγαπάτε το Blues!»
John Mayall The Sun is Shining Down
Τον Νοέμβριο του 2022, το άλμπουμ του «The Sun is Shining Down» που κυκλοφόρησε στις 28 Ιανουαρίου 2022 κέρδισε μια υποψηφιότητα για Γκράμι για το Best Traditional Blues Album (Καλύτερο Παραδοσιακό Μπλουζ Άλμπουμ) και ως φαίνεται θα κονταροχτυπηθεί με το τελευταίο άλμπουμ του Buddy Guy «The Blues Don’t Lie» που αποτελείται συνολικά από 16 καινούργια κομμάτια, ανάμεσά τους μια διασκευή στο I’ve Got A Feeling των Beatles και ηχηρές συμμετοχές : Mavis Staples,Elvis Costello, James Taylor, Bobby Rush κ.α. που θα διεκδικήσει επίσης το Γκράμι στην ίδια κατηγορία.

John Mayall - I'm as Good as Gone (Feat. Buddy Miller) [Official Audio]

Το Mayall είναι επίσης το θέμα ενός τεράστιου box set 35 δίσκων, First Generation 1965-1974 - το πρώτο σετ αυτού του μεγέθους που κυκλοφόρησε καταγράφοντας τα πρώτα του χρόνια.

John Mayall - The First Generation 1965 - 1974 - Deluxe Box Set

Όταν οι συναυλίες του ακυρώθηκαν το 2019, η ομάδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημείωσε: «Αν και ο John είναι αναστατωμένος που απογοητεύει τους πιστούς θαυμαστές του, όλοι πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να προστατεύσουμε την υγεία του, ώστε να είναι καλά και να συνεχίσει να κάνει αυτό που αγαπά για πολλά χρόνια».

Το πρόγραμμα περιοδειών του Mayall για το 2019 ήταν ιδιαίτερα επίπονο. Είχε μια συναυλία στις 23 Οκτωβρίου στη Δρέσδη της Γερμανίας και ακολούθησαν διαδοχικές παραστάσεις μέχρι την 1η Νοεμβρίου. Η περιοδεία είχε προγραμματιστεί μέχρι τις 24 Νοεμβρίου με μόνο πέντε ημέρες κενό.

Ανάμεσα στους πολλούς κλασικούς ροκ κιθαρίστες που έπαιξαν στα πρώτα συγκροτήματα του Mayall ήταν οι Eric Clapton, Peter Green και Mick Taylor.
John Mayall 1
Ο Mayall έχει μια πρόσφατη αυτοβιογραφία : Blues From Laurel Canyon – John Mayall: My Life as a Bluesman που γράφτηκε με τον συγγραφέα Joel McIver.

Στη συνέντευξη του 2017 των Best Classic Bands με τον Mayall, ο μουσικός ρωτήθηκε «Είσαι ακόμα τόσο ενεργός, ειδικά στη σκηνή. Τι κάνεις για να διατηρήσεις τον εαυτό σου σε τόσο υπέροχη φόρμα;»

«Νομίζω ότι είναι υποχρέωσή μου να δώσω στο κοινό μια πλήρη παράσταση με όλη την ενέργεια που μπορώ να συγκεντρώσω», είπε. «Δεν έχω ιδέα γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά θα συνεχίσω να το κάνω. Για μένα είναι μεγάλη συγκίνηση να επικοινωνώ με το κοινό και να τους δίνω αυτό που περιμένουν».

Παρακολουθήστε τον John Mayall στο Παρίσι στις 11 Απριλίου 2019

Γεννημένος στις 29 Νοεμβρίου 1933, ο Mayall ερωτεύτηκε τα μπλουζ και την τζαζ από νωρίς στη ζωή του και ήδη έπαιζε μπλουζ δημόσια από τα τέλη της δεκαετίας του '50 και τις αρχές της δεκαετίας του '60. Ο τραγουδιστής/τραγουδοποιός/κιθαρίστας/πληκτράς και αρμονικίστας κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του άλμπουμ, John Mayall Plays John Mayall, το 1965, αλλά μόλις ο Mayall προσέλαβε έναν νεαρό κιθαρίστα ονόματι Eric Clapton από τους Yardbirds στο δικό του συγκρότημα, τους Bluesbreakers. (μερικές φορές γράφεται Blues Breakers), άρχισε να γίνεται αντιληπτός σε μεγαλύτερη κλίμακα.John Mayall 2019 Book

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!