Ο θρυλικός Daniele Gatti στο Μέγαρο Μουσικής

Διευθύνει την Ορχήστρα Maggio Musicale Fiorentino
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
09/02/2023

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
Μία από τις καλύτερες ευρωπαϊκές ορχήστρες που έχει συνδέσει το όνομά της με το παλαιότερο φεστιβάλ της Ιταλίας. Ένας μαέστρος-θρύλος με αξιοζήλευτη σταδιοδρομία σε σπουδαία λυρικά θέατρα και διάσημες συμφωνικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο. Η Ορχήστρα Φλωρεντινός Μουσικός Μάιος επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τον Daniele Gatti [Ντανιέλε Γκάττι] στο πόντιουμ, για δύο συναυλίες την Τετάρτη 1 και την Πέμπτη 2 Μαρτίου στις 8:30 το βράδυ.

Στις εμφανίσεις της στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, θα πλαισιώσει δύο σολίστ με διεθνή διαπιστευτήρια: την πρώτη βραδιά (1/3), τον γερμανό πιανίστα Rudolf Buchbinder [Ρούντολφ Μπούχμπιντερ] στο Τέταρτο κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα σε σολ μείζονα του Ludwig van Beethoven [Λούντβιχ βαν Μπετόβεν] και τη δεύτερη (2/3), τον τσελίστα Antonio Meneses [Αντόνιο Μενέσες] από τη Βραζιλία, ο οποίος θα παρουσιάσει το Κοντσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα αρ. 1 σε λα ελάσσονα του Camille Saint-Saëns [Καμίγ Σαιν-Σανς].

Το πρόγραμμα της πρώτης συναυλίας που εστιάζει αποκλειστικά στον Beethoven, περιλαμβάνει επίσης την Τέταρτη συμφωνία σε σι ύφεση μείζονα του μεγάλου γερμανού μουσουργού, ενώ στη δεύτερη, η οποία είναι αφιερωμένη σε γάλλους συνθέτες, θα ακουστούν το κοσμαγάπητο Boléro του Maurice Ravel [Μωρίς Ραβέλ] και η Παβάνα σε φα δίεση ελάσσονα, μία από τις δημοφιλέστερες συνθέσεις του Gabriel Fauré [Γκαμπριέλ Φωρέ].

Εισιτήρια ΕΔΩ

Τιμές εισιτηρίων
14 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 21 € ● 33 € ●45 € ● 55 € ● 65 € ● 75 €

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!