Ο Νίκος Αβαγιανός στα «Τραγούδια της ξενιτιάς στο γύρισμα του χρόνου»

Τραγουδούν: Λένα Αλκαίου, Νάντια Καραγιάννη, Ελένη Τσέτη, Νίκος Αβαγιανός. Συμμετέχει ο Γιώργος Σαρρής.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
15/10/2016

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Νίκος Αβαγιανός παρουσιάζει τη μουσική παράσταση «Τα τραγούδια της ξενιτιάς στο γύρισμα του χρόνου» (προσφυγιά-διασπορά-μετανάστευση).

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, η Ελλάδα μαστίζεται από το πρόβλημα της μετανάστευσης. Η ξενιτιά, στο πέρασμα των δεκαετιών, πήρε πολλές μορφές, επώδυνες για όλους όσοι συμμετείχαν εμμέσως ή άμεσα στην κατάσταση αυτή. Όπως αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο, αν κάποιος μπορούσε να πει ότι σε όλη αυτή την εικόνα υπήρχε και υπάρχει κάτι θετικό, αυτό ήταν και είναι η δημιουργία τραγουδιών που συντρόφευαν και συντροφεύουν όλους εκείνους που βιώνουν στο πετσί τους τη μετανάστευση, άρα και την ξενιτιά.

Ο Νίκος Αβαγιανός στη νέα του παράσταση με τίτλο «Τα τραγούδια της ξενιτιάς στο γύρισμα του χρόνου» παρουσιάζει όλα εκείνα τα κομμάτια που δημιουργήθηκαν για να απαλύνουν τον πόνο των μεταναστών και των οικογενειών τους. Αφετηρία είναι ο Πόντος, μετά η Μικρά Ασία, αλλά και το ρεμπέτικο που έρχεται και «κουμπώνει» με τραγούδια των ημερών μας.
14805372 10155649300283532 2085360620 n
Μαζί του στη σκηνή σε αυτή την ξεχωριστή βραδιά θα είναι οι Λένα Αλκαίου, Γιώργος Σαρρής, Νάντια Καραγιάννη και Ελένη Τσέτη, ενώ οι μουσικοί που θα παίξουν είναι οι Νίκος Κούρος (πλήκτρα), Παναγιώτης Μπουζέας (μπουζούκι), Αρετή Κοκκίνου (κιθάρα), Κώστας Φωστηρόπουλος (ακορντεόν), Νίκος Βερύκοκος (Βιολί). Τα κείμενα και η αφήγηση ανήκουν στον Δημήτρη Μπρούχο, η μουσική επιμέλεια στην Αρετή Κοκκίνου και τον Κώστα Φωστηρόπουλο και τέλος, η επιμέλεια ορχήστρας στο Νίκο Κούρο.

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στο «Χυτήριο», στις 19.30 με αγαπημένες μελωδίες που εκτός από αναμνήσεις, προσφέρουν και μια από τις καλύτερες «αφορμές» για τη δημιουργία ξεχωριστών τραγουδιών.

Κυριακή 30 Οκτωβρίου
Ώρα έναρξης: 19.30

Χυτήριο Theater & Art Café
Ιερά Οδός 44
τηλ. 21 1012 4401 - 2103412313
Είσοδος: 10€ με μπύρα ή κρασί

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!