O Luke Elliot ζωντανά στην Τεχνόπολη

Την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
25/06/2020

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Αλεξίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αυτή είναι και η πρώτη ανακοίνωση εμφάνισης international act μετά από το lockdown ...και ίσως να είναι και η μοναδική.

Ο καλός άνεμος της μουσικής φέρνει τον Luke Elliot την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων για να παρουσιάσει τη νέα δισκογραφική του δουλειά, The Big Wind.

Τον Luke Elliot γνωρίσαμε για πρώτη φορά μαζί με τον Sivert Hoyem στο Somebody's Man, σε μια εντυπωσιακή ερμηνεία. Στην Ελλάδα, πρωτοήρθε τον περσινό Απρίλιο, όταν και άνοιξε τις συναυλίες των Madrugada στις τρεις αξέχαστες sold out συναυλίες τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Elliot 3
Πρόκειται για έναν σκοτεινό crooner, που τραγουδά με μία φωνή μελωδική και μελαγχολική, δυνατή και εύθραυστη ταυτόχρονα. Η μουσικότητα της φωνής του μετατρέπει τον ήχο σε εικόνες, γεμίζει το χώρο με στιγμιότυπα, όπως το σάουντρακ κινηματογραφικής ταινίας, είναι σύγχρονη, κομψή, «γήινη» και σημερινή, οι στίχοι του είναι ποιητικοί, γεμάτοι συναισθηματικότητα, οι ιστορίες τους στοιχειώνουν το μυαλό και την ψυχή. Η φωνή του Luke Elliot είναι η φωνή ενός άνδρα ώριμου, έμπειρου, που ο τραυματικός χρόνος άφησε το σημάδι του πάνω του αλλά που ο ίδιος δεν έχασε την ευαισθησία και την αισθαντικότητά του.

Luke Elliot - All On Board (Official Video)

Το The Big Wind, είναι ένα τολμηρό, καθηλωτικό άλμπουμ που αυθόρμητα ξυπνά μνήμες από τη νουάρ αισθητική των τραγουδιών -ή καλύτερα των ποιημάτων - του Tom Waits και του Nick Cave. Ο Elliot γράφει εικονοπλαστικούς στίχους που διηγούνται μία ολοκληρωμένη ιστορία από μόνοι τους, οι μεμονωμένες σκηνές διαδέχονται η μία την άλλη δημιουργώντας αβίαστα μια ενιαία οπτικο-ακουστική σύνθεση, κομψή και γήινη. Τα φωνητικά απλά υπογραμμίζουν την εσωτερική ένταση του καλλιτέχνη, το τρωτό της κάθε ύπαρξης. Οι ποιητικοί του στίχοι διηγούνται στοιχειωμένα, επικά παραμύθια. Μιλάμε για ένα ολοκληρωμένο δημιουργό, το έργο του οποίου κινητοποιεί όλες τις αισθήσεις.
Elliot Texnopolis
Ο Luke Elliot έχει ήδη κυκλοφορήσει ένα EP, με τίτλο Provisions και ένα άλμπουμ, Dressed for The Occasion, την παραγωγή του οποίου ανέλαβε ο εμβληματικός εκπρόσωπος της indie σκηνής, John Agnello (Sonic Youth, Dinosaur Jr., Kurt Vile) και απέσπασε πολύ καλές κριτικές.

Γνωρίστε καλύτερα τον Luke Elliot από τις σελίδες του: Facebook | Youtube | Instagram | Spotify | Twitter

Elliot 2

Info :
Η προπώληση εισιτηρίων θα ξεκινήσει την Τετάρτη 1 Ιουλίου
Οι τιμές των εισιτηρίων θα είναι 22 ευρώ και 25 ευρώ

Σημεία Προπώλησης

Δίκτυο viva
ηλεκτρονικά: www.viva.gr
Τηλεφωνικά: στο 11876

Φυσικά σημεία
Reload, Καταστήματα Wind, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Πολυχώρος Yoleni's (Σόλωνος 9), αθηνόραμα.gr και Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στο χώρο της Τεχνόπολης).

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι
www.athens-technopolis.gr

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!