Ο Λέκκας με τα κλασικά και τα καινούρια του στο CT Garden Festival

Ο ερμηνευτής παρουσιάζει το «Κατάρτι και ατμός» και διαμάντια της 40χρονης διαδρομής του.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ξεχωριστή περίπτωση ο Βασίλης Λέκκας στο ελληνικό τραγούδι. Σπουδαίες συνεργασίες, ιδιαίτερες και ετερόκλητες συχνά, καταθέσεις, πάντα όμως με συνέπεια στο καλό τραγούδι.

Εδώ και τέσσερις και πλέον δεκαετίες έχει χαράξει την δική του απαιτητική στράτα έχοντας κερδίσει την εκτίμηση των ομότεχνών του αλλά και ένα πιστό κοινό.

Πολλοί δε που δεν γνωρίζουν σε βάθος την περίπτωσή του, απ’ την «πρώτη γνωριμία» τους μαζί του, πυκνά καταλήγουν σε ακολουθητές ή και θαυμαστές του.

Ο Λέκκας διαθέτει φωνή «ταυτότητα». Με το που τον ακούς καταλαβαίνεις «ποιος» τραγουδάει. Κι όχι μόνο αυτό, μιας και αντιλαμβάνεσαι συνάμα και «το γιατί» ερμηνεύει στιγμές της προσωπικής διαδρομής του, αλλά και «ξένα» διαλεκτά που ξέρει να τα κάνει δικά του, με την τέχνη και το μεράκι του.

Οι ζωντανές παραστάσεις του αποτελούν μοναδική εμπειρία.

Κυριολεκτικά φλέγεται στη σκηνή, ενώνεται με το μήνυμα των τραγουδιών, κι αναδημιουργεί μέσα τους, με το πάθος και τον χαρακτήρα του, άλλοτε εκρηκτικά κι άλλοτε χαμηλότονα μεθυστικά, πάντοτε όμως έντονα, βαθιά συγκινητικά και μεστά δυναμικά.

Ο Λέκκας με το τραγούδισμά του παίρνει θέση σε όσα συμβαίνουν γύρω μας, στις μεγάλες και μικρές στιγμές της καθημερινότητά μας, σε όλες τις εκφάνσεις τους που αφορούν τον πολίτη και τον άνθρωπο.

Γι’ αυτό και η εμφάνισή του στο το Σάββατο 26 Ιουνίου στο CT Garden Festival είναι από αυτές που… δύσκολα χάνονται.

Μαζί του θα έχει τρεις εξαιρετικούς κιθαρίστες (Τάσος Ζαφειρίου, Σπήλιος Ζευκιλής, Νίκος Σπάθας) και βέβαια τα καινούρια του τραγούδια από τον κύκλο τραγουδιών «Κατάρτι κι ατμός» σε μουσική του, επίσης ωραίου, Γιώργου Καζαντζή.

Όπως εύστοχα αναφέρει, μεταξύ άλλων, το ενημερωτικό δελτίο:

«Ο Βασίλης Λέκκας, µας καλεί σ’ ένα μεθυστικό ταξίδι µε το κρασί του έρωτα και του πάθους. Σαν αυτό που απολαμβάναμε στα παλιά σινεμά. Με την Ελλάδα καραβοκύρη θα βρεθούμε στο Μαρόκο και στ’ Αλγέρι. Στο «πέρασμά» µας από την αφρικανική ήπειρο θ’ αναζητήσουμε ένα μάγο που πετά, για να µας πει τα μελλούμενα. Κι αφού περιπλανηθούμε μαζί µε τον Βασίλη Λέκκα σ› όλη την υδρόγειο, στο τέλος θα µας πει την ιστορία ενός νεαρού πρίγκιπα, της ανατολής, απόγονου του Σεβάχ του θαλασσινού, που νόμισε ότι μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Ο Βασίλης Λέκκας µε το δυναμικό λυρισμό της ερμηνείας του, την ειλικρίνεια και την επαναστατικότητα της έκφρασής του, την ιδιαίτερη σκηνική παρουσία του αλλά και τη θεατρική εμπειρία που φέρει, µας υπόσχεται μια μουσική εμπειρία, που θα µας καταστήσει κοινωνούς της έντασης και της συγκίνησης τραγουδιών, τα οποία εντάσσονται στη νεότερη μυθολογία του τόπου µας».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!