Ο Δήμος Καλαμαριάς τιμά τον Σταύρο Κουγιουμτζή

Με μια μεγάλη εκδήλωση – αφιέρωμα στον σπουδαίο δημιουργό και τη μετονομασία θεάτρου στην Καλαμαριά
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μετά από εισήγηση του Δημάρχου Καλαμαριάς Γιάννη Δαρδαμανέλη, το βράδυ της Δευτέρας 12 Σεπτεμβρίου 2022, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς, αποφάσισε ομόφωνα τη μετονομασία της αίθουσας εκδηλώσεων στον αύλειο χώρο του 1ου Γυμνασίου – 1ου Λυκείου Καλαμαριάς (Θέατρο οδού Χηλής), σε Θέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής». (Απόφαση Δ.Σ. 337/2022).

Η εκδήλωση για τη μετονομασία του θεάτρου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 6.30 μμ ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει συναυλία αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή στο δημοτικό θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» (Μεταμορφώσεως 9) με τη συμμετοχή της Πολυτονικής Ορχήστρας Κατερίνης υπό τη διεύθυνση του Παναγιώτη Λυμπανοβνού και της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Καλαμαριάς σε διδασκαλία του Γιάννη Κούκα. Θα τραγουδήσουν ο Κώστας Καψάλης και η Ζωή Ανδρικοπούλου.

Παράλληλα, στην οθόνη θα προβληθεί αρχειακό υλικό από τη διαδρομή του Σταύρου Κουγιουμτζή, σε επιμέλεια του Θανάση Γιώγλου (υπάλληλος του Δήμου Καλαμαριάς και ερευνητής της ελληνικής μουσικής), ο οποίος θα προλογίσει την εκδήλωση.

Μετά από πρόσκληση του δημάρχου Καλαμαριάς, τη συναυλία θα τιμήσουν με την παρουσία τους η σύζυγος του συνθέτη Αιμιλία Κουγιουμτζή και ο Γιώργος Νταλάρας, «ιδανικός ερμηνευτής των τραγουδιών του Σταύρου Κουγιουμτζή», όπως τον είχε αποκαλέσει ο ίδιος.

Με αυτή την αφορμή, το μεσημέρι της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε, σε φιλικό κλίμα, συνάντηση στο γραφείο του δημάρχου Καλαμαριάς, μεταξύ του δημάρχου Γιάννη Δαρδαμανέλη με την Αιμιλία Κουγιουμτζή, παρουσία της αντιδημάρχου Πολιτισμού, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Βάσως Νικολέτου και του Θανάση Γιώγλου.

Η είσοδος στη συναυλία θα είναι ελεύθερη με προσκλήσεις που θα διανεμηθούν από το Τμήμα Πολιτισμού, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Καλαμαριάς (Κομνηνών 60).
02.Synantisi dhmarhou

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!