Ντέμης Ρούσσος – «Στο 666 βάλαμε ήχους με τον Παπαθανασίου να κάνει σεξ με μια πόρνη»

(ΑΚΟΥΣΕ) «Είναι αληθινή ιστορία. Για τις ανάγκες της ηχογράφησης χρησιμοποιήσαμε τον οδηγό του Βαγγέλη Παπαθανασίου που...
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
...έκανε σεξ με μια πόρνη».


Αυτά δήλωσε χαρακτηριστικά στο περιοδικό ΕΓΩ ο Ντέμης Ρούσσος σε συνέντευξή του, αναφερόμενος στην ηχογράφηση του θρυλικού πειραματικού άλμπουμ «666» των Aphrodites child που ηχογραφήθηκε το 1972 με τη συνεργασία του Κώστα Φέρρη στους στίχους, του Βαγγέλη Παπαθανασίου στη μουσική και της Ειρήνης Παππά σε ερμηνευτικό ρόλο. Ο Ντέμης Ρούσσος, συνοδοιπόρος με τον Παπαθανασίου τότε στο «ψυχεδελικό» γκρουπ, είπε ακόμη: «Πριν φύγουν από την ζωή, όλοι αυτοί οι μύθοι της εποχής μου είχαν προλάβει να δώσουν το στίγμα τους στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Έζησα τη δεκαετία των 60s, που ήταν φουλ στα ναρκωτικά και δεν έκανα ποτέ χρήση, δεν τα ακούμπησα ούτε εγώ ούτε ο Βαγγέλης Παπαθανασίου. Μια φορά κάπνισα ένα τσιγάρο χασίς και με πήρε ο ύπνος».


Το «666» ή The Apocalypse of John (Η Αποκάληψη του Ιωάννη) ήταν φαινομενικά μία προσαρμογή εδαφίων της Αποκάλυψης του Ιωάννη της Καινής Διαθήκης. «Πειραματικό» και αμφιλεγόμενο τόσο στους στίχους όσο και στην μουσική και αποτελεί σημείο αναφοράς της πρώιμης προοδευτικής ροκ μουσικής.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!