Ντέμης Ρούσσος: Η πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα μετά από 37 χρόνια

(VIDEO & PHOTOS) Ο Ντέμης Ρούσσος γεννήθηκε στις15 Ιουνίου 1946 στην Αλεξάνδρεια και πέθανε στις 25 Ιανουαρίου 2015.
Ντέμης Ρούσσος: Η πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα μετά από 37 χρόνια Φωτογραφίες: NDP Photo Agency
Πρωτοέγινε γνωστός διεθνώς ως μέλος του συγκροτήματος Aphrodite's Child μαζί με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου και γνώρισε πολλές επιτυχίες κατά τη διάρκεια της προσωπικής του καριέρας, ιδίως τη δεκαετία του '70. Πούλησε παγκοσμίως πάνω από 70 εκατομμύρια δίσκους.

Κατά την κρίση του Σουέζ οι γονείς του έχασαν τα πάντα και η οικογένεια μετοίκησε στην Ελλάδα, όπου ο Ντέμης Ρούσσος συμμετείχε σε διάφορα μουσικά συγκροτήματα, αρχίζοντας με τους Idols σε ηλικία 17 χρόνων, όπου γνώρισε τους Βαγγέλη Παπαθανασίου και Λουκά Σιδερά, με τους οποίους αργότερα θα σχημάτιζε τους Aphrodite's Child. Αργότερα πήγε με τους We Five, ένα συγκρότημα που έπαιζε κυρίως διασκευές.

Στις 25 Ιουνίου 2010 πραγματοποίησε την πρώτη εμφάνισή του στην Ελλάδα μετά από 37 χρόνια, μια συναυλία στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, τα εισιτήρια της οποίας εξαντλήθηκαν σε λίγες ώρες.
6626 NTEMIS ROYSOS 25062010 SMALL
Στα βίντεο που ακολουθούν μπορείτε να δείτε αποσπάσματα της συναυλίας αυτής.Το Σεπτέμβριο του 2013, παρασημοφορήθηκε από την Γαλλική Δημοκρατία με τον τίτλο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής, σε τελετή που παρατέθηκε στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα.
3682 NTEMIS ROYSOS ME TIN SIZIGO TOY 3092013 SMALL
Ο Ρώσος αστρονόμος Τιμούρ Κριάτσκο έδωσε το όνομά του (279226 Demisroussos) στον αστεροειδή κύριας ζώνης που ανακάλυψε στις 24 Οκτωβρίου 2009 από το Ειδικό Αστροφυσικό Αστεροσκοπείο της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών που βρίσκεται κοντά στην πόλη Ζελεντσούσκαγια.

Ο Ντέμης Ρούσσος πέθανε το πρωί της 25ης Ιανουαρίου 2015, ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Υγεία» και η κηδεία του έγινε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates