Janis Joplin – To «άστρο» δε θα σβήσει ποτέ!

(VIDEO) 43 χρόνια μετά την τραγική «φυγή» της σε ηλικία μόλις 27 ετών, αποκτά το δικό της αστέρι στην περίφημη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλυγουντ στο Λος Άντζελες.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
05/11/2013

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Σταύρος Βεργίδης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Χτες έγινε η «απονομή» του «αστεριού» της θρυλικής Τζάνις Τζόπλιν, παρουσία των αδερφών της Μίκαελ και Λάουρα, υπό τους ήχους του αξεπέραστου τραγουδιού Me and Bobby McGee, τραγουδισμένου από τον βετεράνο ηθοποιό, ερμηνευτή και «συνοδοιπόρο» της Τζόπλιν, Κρις Κριστόφερσον.

Η Τζόπλιν «έφυγε» την Κυριακή 4 Οκτωβρίου του 1970. Η επίσημη αιτία θανάτου της, ήταν η υπερβολική δόση ναρκωτικών, σε συνδυασμό με τις παρενέργειες του αλκοόλ. Ο θάνατός της –δύο μήνες μετά το χαμό του Τζίμι Χέντριξ- συγκλόνισε τους θαυμαστές της και τον κόσμο της μουσικής.

Ο Λέοναρντ Κοέν της αφιέρωσε το περίφημο Chelsea Hotel #2. H ξακουστή ταινία The Rose, του 1979, -αρχικά ως Pearl (από το παρατσούκλι που είχαν δώσει οι φίλοι της στην Τζόπλιν και όπως χαρακτηριστικά ονομάστηκε το άλμπουμ που κυκλοφόρησε μετά το θάνατό της)- βασίστηκε -εν μέρει- στη ζωή της Τζόπλιν, καθώς η οικογένειά της αρνήθηκε να παραχωρήσει στους παραγωγούς τα δικαιώματα της προσωπικής της ζωής. Κι αυτές είναι μόνο ορισμένες μόνο –και ίσως οι πιο γνωστές- από τις περιπτώσεις που στηρίχτηκαν στο «μύθο» της Τζόπλιν.
JANIS TZOPLIN2

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!