Η σύγχρονη ελληνική τζαζ στη σκηνή της Στέγης ξανά!

(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ) 4-6 Δεκεμβρίου, ένα τριήμερο φεστιβάλ της σύγχρονη ελληνική σκηνή της τζαζ και του αυτοσχεδιασμού.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το 5ο Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ συνδυάζει το σύγχρονο με το παραδοσιακό.

Πρώτη μέρα
Οι Magnanimus Trio ανοίγουν το πρόγραμμα της πρώτης βραδιάς με στοιχεία τροπικής τζαζ μέσα από μινιμαλιστικές καταθέσεις και αυτοσχεδιασμούς.  Ακολουθούν οι BalaRom Triο, με τη συμμετοχή του Βούλγαρου δεξιοτέχνη του kaval, Nedyalko Nedyalkov. Οι BalaRom, δηλαδή ο Παντελής Στόικος στην τρομπέτα και στα πλήκτρα, ο Κυριάκος Ταπάκης στο ούτι και ο Λουκάς Μεταξάς στα κρουστά, με τη συνδρομή του Νεντυάλκοφ, διατρέχουν τα Βαλκάνια και ενώνουν την Ανατολή με τη Δύση.

Δεύτερη μέρα
Τη δεύτερη μέρα έχουμε το κουαρτέτο του Αλέκου Βρέτου, με προσκεκλημένο τον Αζέρο πιανίστα, Elchin Shirinof. Ο Βρέτος με το ούτι του κινείται σε αχαρτογράφητες περιοχές, και φέρνει, μεταξύ άλλων, αρώματα από την πλούσια αραβική μουσική παράδοση.  Ακολουθούν, ο Τηλέμαχος Μούσας και ο Λάμπρος Φιλίππου με το μουσικό project World Dog, δηλαδή από το ροκ στο μπαρόκ και από την τζαζ στα ηπειρώτικα, και πάλι απ’ την αρχή ηλεκτρίζοντας το ενδιαφέρον του κοινού.

Τρίτη μέρα
Ένα τρίο που έρχεται απευθείας από τη σκηνή της Νέας Υόρκης. Επικεφαλής ο Έλληνας ντράμερ Γιώργος Σπανός  και μαζί του ο Αμερικανός Lawrence Clark στο τενόρο σαξόφωνο και ο Ολλανδός κοντραμπασίστας Joris Teepe, και οι δύο επί μακρόν συνεργάτες του θρυλικού Rashied Ali.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!