Η Νάσια Γκόφα με τους Jazz Tales παρουσιάζει το “Έρκυνα” στο Μέγαρο

Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η jazz τραγουδίστρια Νάσια Γκόφα και το μουσικό της σχήμα The Jazz Tales κυκλοφόρησαν τον Ιούνιο του 2023  το άλμπουμ “ Έρκυνα –Nassia Gofa and the Jazz Tales – From Darkness To Light”, μια σειρά νέων συνθέσεων του Στέφανου Κοζάνη σε στίχους της Karina Rubinstein και σε ένα κομμάτι, της Μυρτώς Κοκκαλιά.

Το άλμπουμ παίρνει το όνομά του από τη νύμφη Έρκυνα, φίλη της Περσεφόνης. Έρκυνα ονομάστηκε ο  ποταμός που πηγάζει από το νότιο τμήμα της Λειβαδιάς (τόπος καταγωγής της μητέρας της ερμηνεύτριας) διασχίζει το κέντρο της πόλης και είναι ένα από τα λίγα ποτάμια στην Ελλάδα που έχει ονομασία θηλυκού γένους.

Το άλμπουμ είναι μια συλλογή μικρών ιστοριών αγάπης, απώλειας, νοσταλγίας και ονείρων. Τα κομμάτια, αντιπροσωπευτικά διαφόρων ιδιωμάτων της jazz, αφηγούνται με νότες και λέξεις το μεγάλο ταξίδι του ανθρώπου από το σκοτάδι στο φως.

Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, στις 21:00, η Νάσια Γκόφα και οι Jazz Tales θα παρουσιάσουν το άλμπουμ“ Έρκυνα “ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα ‘Λίλιαν Βουδούρη’.
 
Νάσια Γκόφα: Φωνή
Στέφανος Κοζάνης: Πιάνο
Θωμάς Μητρούσης: Κιθάρα
Κώστας Πατσιώτης: Κοντραμπάσο
Αναστάσης Γούλιαρης: Τύμπανα
Special guest , Gilad Atzmon: Τενόρο Σαξόφωνο
 
Έγραψαν για το άλμπουμ:
 
- Φώντας Τρούσας | diskoryxeion.blogspot.com
«Δεν είναι πολλές οι φορές όπου ένα ελληνικό άλμπουμ vocal jazz να μπορεί να επιβάλλεται με τον τρόπο του και βασικά με την ποιότητα και τη σεμνότητά του. Μία, πάντως, απ’αυτές τις ελάχιστες φορές είναι και το “ ‘Ερκυνα | From Darkness To Light “  της Νάσιας Γκόφα και των Jazz Tales.»
 
- Γιάννης Αλεξίου | Ogdoo.gr
«Φινάλε του άλμπουμ με το “ Che fece … il gran rifiuto “ του Κ. Καβάφη όπου – όπως λέει η Νάσια -
“σε όλους τους ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει να πουν το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο Όχι” βάζοντας σε σκέψεις τον ακροατή που θα βρει ίσως την απάντηση μέσα από τα λόγια της ,αλλά η απάντηση βρίσκεται κυρίως κρυμμένη στα 52 και κάτι λεπτά της ακρόασης του άλμπουμ. Ναι, η τζαζ στην Ελλάδα είναι στα καλύτερά της εδώ!»
 
- Θάνος Μαντζάνας | Ertecho.gr  ( Tρίτο Πρόγραμμα )
«Το άλμπουμ “ Έρκυνα “ είναι ένας θαυμάσιος jazz δίσκος που φτιάχτηκε από τη Νάσια Γκόφα και τους άξιους συνεργάτες της με αγάπη, γνώση, υψηλή αισθητική αλλά και με το θάρρος να καταδυθούν οι ίδιοι στα βαθύτερα και πλέον ουσιαστικά συναισθήματά τους.»
 
- Μάνθος Γιουρτζόγλου | Keepjazzin.gr
« Για όσους παρακολουθούν την εγχώρια τζαζ σκηνή, η είδηση της κυκλοφορίας του πρώτου προσωπικού άλμπουμ της ερμηνεύτριας Νάσιας Γκόφα, είναι κάτι παραπάνω από αφορμή για χαρά και συγκίνηση.»

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!